Het TikTok Kamp

TikTok; We kunnen er niet meer om heen. Onze meiden hebben allebei TikTok. Ik heb het ook, maar eigenlijk alleen om mee te kunnen kijken met de meiden en vooral om te kijken naar wat ze zelf plaatsen. De meiden zijn helemaal fan. Ze maken leuke filmpjes en dansjes en ze zijn handiger in het maken van filmpjes en effecten met hun mobiel dan ik. Dit boek gaat over TikTok en BeReal. BeReal kende ik eerst niet. Maar inmiddels hebben de meiden me laten zien hoe deze app werkt. In dit boek een spannend en grappig TikTok en BeReal avontuur. Leuk om te lezen voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.

Lees ook: Een mobiel voor je kind

Het TikTok kamp

Dit keer geen tips & trics voor TikTok, maar een spannend leesboek. Het boek gaat over Bo. Bo heeft niks met TikTok. Al die filmpjes vol dansjes en pranks zijn bewerkt met filters en trucjes, supernep dus! En van al dat gedoe met likes, volgers en influencers wordt ze alleen maar jaloers en onzeker. Samen met haar vriendinnen deelt ze échte foto’s op BeReal. Als ze met haar ouders naar een andere stad verhuist, valt Bo met haar neus in de boter: in haar eerste week gaat haar nieuwe klas op schoolkamp. Zo tof! Maar dan blijkt het een TikTok-kamp te zijn…

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Zeker voor kinderen met een TikTok of BeReal (of ander social media) account is het een leuk boek. Het gaat over op kamp gaan met de klas, maar dan wel een TikTok kamp en allerlei TikTok en BeReal opdrachten. En ondertussen beleven ze ook nog een spannend avontuur op kamp.

Het boek heeft 120 pagina’s en is lekker vlot geschreven. Er staan geen illustraties in het boek. Wel wordt er gebruik gemaakt van de kleur paarse en staan er regelmatig paarse tekst blokjes en gesprekjes in de tekst, compleet met tags, hashtags en emoticons. Zo leest het boek lekker makkelijk weg.

Waar te koop

Ook een kind in huis dat gek is op TikTok en BeReal? Dan is dit boek een aanrader Dit boek van uitgeverij De Witte Leeuw kost € 12,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online bij bijvoorbeeld bol.com of Bookspot. ISBN: 9789493236554

logo_bookspot_120x60_2018

Meer Tiktok? Lees ook de volgende blogs:

De TikTok Hack

Word een echte TikTok ster

TikTok Traktatie

De TikTok Challenge

TikTok Pasta

De coolste challenges voor Tik Tok

Geef een reactie