Tulpenvelden in de buurt van Volendam

Blogsbyingrid Tulpenvelden Volendam en Middenbeemster

Wij waren een midweekje in Volendam. Nou leek het ons leuk om de tulpenvelden te bezoeken. We hoefden niet perse naar de Keukenhof, maar gewoon in de buurt wat tulpenvelden zien, dat leek ons leuk. We kregen de tip om eens te googlen op tulpenroute en op tulpenveld Volendam. Zo gezegd, zo gedaan. En zo hadden we een geweldige middag en hebben we veel tulpenvelden gezien.

Tulpenvelden in de buurt van Volendam

We begonnen dichtbij in Volendam. Wanneer je googled op tulpenveld Volendam vind je het adres: Achterdichting 1, 1145 PX Katwoude. Dit is echt vlakbij Roompot Marinapark Volendam waar wij zaten. Het is een echt Hollands plaatje met een tulpenveld met tulpen in verschillende soorten en kleuren en een molen. De kinderen vonden het geweldig.

Beemster tulpenroute

Maar we wilden nog meer tulpenvelden zien. En nog mooier en groter dan het tulpenveld in Volendam. Een zoektocht op google leidde tot de Beemster tulpenroute. Dit is eigenlijk een route om met de fiets te doen, maar wij besloten een deel hiervan met de auto af te leggen. We reden naar Middenbeemster (zo’n 20 minuten met de auto) en dan zie je de tulpenvelden al. Gewoon even stoppen langs de weg en door de velden lopen en foto’s maken. Uiteraard voorzichtig, zonder iets te beschadigen. Op een veld waren ze zelfs aan het werk. We mochten gewoon tussen de tulpen lopen en foto’s maken. En de tulpen die door de medewerkers eruit geknipt werden, mochten de meiden meenemen. Super leuk! Wij zagen onder andere tulpenvelden aan de Middenweg en Rijperweg (tegenover de kaasfabriek. Daar is ook een kaaswinkel). En verder gewoon rijden en om je heen kijken. Je ziet genoeg tulpenvelden in verschillende kleuren.

We hebben een leuke middag gehad. De meiden vonden het super leuk om al die verschillende kleuren tulpen te zien. De tulpenvelden zijn ook echt lang. De meiden vonden het leuk om er helemaal door te lopen. In Midden Beemster aten we nog even een lekker ijsje. En zo hadden we een heerlijke middag. Ben je in deze buurt en wil je ook tulpenvelden zien, maar heb je geen zin. tijd of geld om naar de Keukenhof te gaan, dan is dit echt een aanrader.

Lees ook:

Een weekje Volendam vanuit Roompot Marinapark Volendam

Een bezoek aan Wondr in Amsterdam

2 gedachten over “Tulpenvelden in de buurt van Volendam

  1. Pingback: Een weekje Volendam vanuit Roompot Marinapark VolendamBlogsbyingrid

  2. Pingback: Een bezoek aan de Zaanse Schans | Noord HollandBlogsbyingrid

Geef een reactie