Een weekje Volendam vanuit Roompot Marinapark Volendam

Wij gingen in de meivakantie een midweek naar Roompot Marinapark Volendam. In deze blog laat ik je zien hoe het park en de accommodatie eruit ziet. Ook laat ik je zien wat wij deze midweek aan activiteiten gedaan hebben.

Blogsbyingrid Volendam

Een midweek Roompot Marinapark Volendam

Wij hadden een midweek Roompot Marinapark Volendam geboekt. Op maandag reden we naar Volendam. Omdat we pas om 16 uur in onze accommodatie konden, parkeerden we de auto en gingen te voet naar Volendam. Ik was nog nooit in Volendam geweest en vond het erg leuk om hier rond te lopen. We zagen waar ’t Hemeltje was en stonden stil bij het Herdenkingsmonument Cafébrand Volendam. We zaten heerlijk op een terrasje en keken onze ogen uit naar de vele toeristen en de boten in het water. We konden onze accommodatie pas om 16 uur in. Ik vind 16 uur persoonlijk vrij laat. Toen Joa ’s middags migraine kreeg en we vroegen of we eerder onze accommodatie in konden zodat hij even rustig kon gaan liggen, was dat helaas niet mogelijk. Dat vond ik wel jammer. En omdat Roompot Marinapark Volendam geen vakantiepark is met bijvoorbeeld centrale voorzieningen zoals speelgelegenheid, een terras of eetgelegenheid ben je echt op de omgeving aangewezen. Dat vond ik wel een minpuntje. Dus deden we een rondje tulpenvelden in de buurt en konden we na 16 uur eindelijk onze accommodatie in.

Bungalow op Roompot Marinapark Volendam

We hadden een bungalow (VO4 Comfort). Dit is niet echt een bungalow, want de accommodatie is alleen via een trap te bereiken en ligt op de eerste en tweede verdieping. De bungalow is erg mooi. Op de eerste verdieping is een ruime hal, toilet en mooie keuken met onder andere koelkast en vaatwasser. Daarnaast een eettafel met vier stoelen en een leuke zithoek met televisie. Wel jammer was dat de bank echt doorgezakt was en dus niet lekker comfortabel zat of lag. Ook was de bekleding van enkele stoelen beschadigd. We hadden een balkon met uitzicht op de haven. Op de tweede verdieping vind je twee ruime slaapkamers, waarvan een slaapkamer met televisie. Daarnaast een apart toilet en een ruime badkamer met douche en dubbele wastafel. De bungalows liggen aan een hofje en in het midden was een kleine speeltuin. De auto parkeer je net buiten het hofje. Wat ons betreft verder een prima accommodatie.

Met de elektrische auto naar Roompot Marinapark Volendam

Zoals jullie misschien weten, hebben wij een volledig elektrische auto. Een elektrisch oplaadpunt is voor ons dus belangrijk. We hadden al eens een uitdaging toen we met onze elektrische auto naar Disneyland Parijs gingen. Nu had ik van te voren online al gelezen dat er oplaadpunten waren op het park. Tevens was aangegeven dat er geen snelladers waren, geen Tesla oplaadpunten en dat je met je eigen laadpas moet opladen. Er waren inderdaad op de centrale parkeer plaats twee oplaadpunten. Op een park met ruim 200 accommodaties en met steeds meer mensen met een elektrische auto vind ik dat erg weinig. Gelukkig was het oplaadpunt vrij en konden we onze auto opladen.

Eten en drinken in Volendam

De eerste dag lunchten we bij Eetcafé ’t Havengat. Heerlijk op het terras met uitzicht op het IJsselmeer. We namen een tosti, garnalenkroketten, kibbeling en een uitsmijter. Het was heerlijk. En wat was het genieten van het weer en het uitzicht. ’s Avonds aten we bij café de Dijk. Een leuke eetgelegenheid. Het enige minpunt was dat het super lang duurde voordat we ons eten kregen. Dat was erg jammer.

De tweede dag aten we ’s avonds bij Restaurant Pieterman. Je kunt hier à la carte eten, maar je kunt ook kiezen voor onbeperkt Volendamse Tapas. Dat laatste deden wij en we hebben heerlijk gegeten. Per ronde koos je wat lekkers met eventueel een bijgerecht. De bediening was goed, het eten kwam snel en was erg lekker. Ik hou wel van dit soort concepten met allerlei kleine gerechtjes. En met kinderen is dit ook makkelijk. Ze kunnen van alles kiezen en het zijn kleine porties. En ook lekkere toetjes hoorden bij dit tapas menu. Wat ons betreft een aanrader.

De laatste dag aten we bij Hotel Restaurant Van den Hogen. We zaten binnen en het was leuk om te zien dat hier vele (gouden) platen hingen van bijvoorbeeld Jan Smit en BZN. De bediening was heel vriendelijk en het eten was goed.

Wat deden we in Volendam

Tulpenvelden in (de buurt van) Volendam

Op maandag liepen we eerst door Volendam waar we lunchten. ’s Middags gingen we naar het tulpenveld Volendam en reden we de Beemster Tulpenroute. We kregen de tip om eens te googlen op tulpenroute en op tulpenveld Volendam. Zo gezegd, zo gedaan. En zo hadden we een geweldige middag en hebben we veel tulpenvelden gezien.

Lees ook de blog: Tulpenvelden in de buurt van Volendam

Een bezoek aan de Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een cultureel erfgoed dorp aan de Zaan, een uniek dorp in Nederland, vol houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen. Dat leek ons wel leuk om met de meiden te bezoeken. Het parkeren kost € 15 en dan kun je lekker rondstruinen langs de molens, huisjes en musea. Voor een bezoek van een museum of molen betaal je entree. Je kunt ook er voor kiezen om een Zaanse Schans Card te kopen zodat je overal naar binnen kunt.

Wij kozen er voor om alleen lekker rond te wandelen en te bekijken. Gelukkig zijn er ook veel dingen gratis toegankelijk zoals de beleveniswinkel Blik op de Zaan waar je je eigen chocolademelk maakt, de kaasmakerij met kaaswinkel, de klompenmakerij, de museumwinkel van Albert Heijn en de tinnegieterij. De Zaanse Schans is een woon-werkgebied anno 1850. Elke dag komen er vele bezoekers van over de hele wereld. Maar er wonen nog steeds mensen. Wij hebben hier een heerlijke dag gehad. We zijn langs alle molens gelopen en hebben enkele musea bezocht. Natuurlijk moesten er toeristische foto’s gemaakt worden met de klompen. Ook maakte Anne haar eigen chocolademelk met slagroom en mini marshmallows. Het was een lekker dagje uit.

Lees ook: Een bezoek aan de Zaanse Schans | Noord Holland

Een bezoek aan Wondr Experience in Amsterdam

Blogsbyingrid Wondr Experience

Volendam ligt op slechts een klein half uurtje van Amsterdam, dus een dagje Amsterdam is prima te doen vanuit hier. Wij kozen er voor een ’s ochtends naar Wondr Experience te gaan. En wat was dat leuk! Echt een aanrader wie houdt van social media, spelen en te gekke foto’s maken.

Lees ook de blog: Een bezoek aan Wondr in Amsterdam

’s Middags gingen we lekker shoppen in Amsterdam en maakten we een rondvaart over de Amsterdamse grachten. Het was heerlijk weer, het zonnetje scheen, dus perfect voor een rondvaart.

Een bezoek aan Marken en Volendam

De laatste dag boekten we in Volendam een combiticket. We konden met de boot naar Marken en konden daar onder andere het Kijkhuisje konden bekijken. Daarnaast konden we in Volendam naar Woltje’s Backerij om te zien hoe stroopwafels worden gemaakt en konden we in Volendam op de foto in Volendamse klederdracht. Het Kijkhuisje in Marken vonden we tegenvallen. Het is erg klein en er wordt kort een verhaaltje verteld. Marken zelf was leuk om even door te lopen. We bezochten het oorlogsmonument in Marken. Dat was erg mooi om te zien. We wilden de Grote Kerk in Marken bezoeken. Ons was verteld dat dit een mooie historische kerk is. Omdat Marken een oud vissersdorp is, heeft de kerk nautische accenten hangen er boten aan het plafond. Helaas was de kerk gesloten toen wij er waren. Na een lekker stuk appelgebak op het terras gingen we weer terug met de boot naar Volendam.

In Volendam gingen we naar Woltje’s Backerij om te zien hoe stroopwafels worden gemaakt en uiteraard werd er een lekkere grote stroopwafel gegeten. Daarna gingen we naar Fotograaf Volendam en werden we in Volendamse klederdracht op de foto gezet. Een leuk aandenken. Wij kozen voor deze combinatie maar je kunt ook nog kiezen voor een bezoek aan de klompenmakerij. Dit hadden we al eerder gezien en dus kozen wij nu iets anders.

We hebben een heerlijk midweekje gehad in Volendam en omstreken. We hebben allerlei toeristische dingen gedaan en dat was erg leuk. We waren echt toerist in eigen land en het was leuk om de meiden ook dit stukje Nederland te laten zien. Wat ons betreft een aanrader.

2 gedachten over “Een weekje Volendam vanuit Roompot Marinapark Volendam

  1. Pingback: Tulpenvelden in de buurt van VolendamBlogsbyingrid

  2. Pingback: Een bezoek aan de Zaanse Schans | Noord HollandBlogsbyingrid

Geef een reactie