Het huis versieren bij de geboorte van je kind

Wanneer je kind is geboren, wil je dat natuurlijk graag vieren. We zien vaak dat huizen en tuinen worden versierd. De ene keer met roze of blauwe versiering, met een waslijn rompertjes en een ooievaar of geboortebord mag natuurlijk niet ontbreken. Maar wie versiert je huis en tuin en wie zet die ooievaar of het geboortebord in de tuin?

Ouders, vrienden en buren versieren je huis en tuin bij de geboorte van een kind

Toen onze kinderen geboren werden, werd onze tuin versierd door onze familie en onze vriendengroep. Bij Anne stond er nog een leuk geboortebord van Nijntje bij de voordeur. En volgens mij was het bij Emma dat er een grote opblaasbare baby in de voortuin stond. Zelf vind ik het altijd leuk om te zien als er een baby geboren is en de tuin is versierd. Hier in de straat doen we het ook meestal samen. We hebben een ooievaar, er komt wat versiering aan te pas en uiteraard een bord met de naam.

Een ooievaar in de tuin bij de geboorte van een kind

Op de vraag ‘Waar komen baby’s vandaan?’ krijgen jonge kinderen vaak het antwoord ‘van de ooievaar!’ Maar waarom wordt de ooievaar eigenlijk gezien als de brenger van baby’s? En waarom staat de ooievaar symbool bij de geboorte van baby’s? De relatie tussen de ooievaar en baby’s en de ooievaar zetten in de tuin is een traditie van lang geleden die oorspronkelijk uit Duitsland komt. Volgens de Duitse overlevering zouden ooievaars baby’s in hun snavel, in een mandje of op hun rug naar gezinnen brengen. Ze geloofden dat de ooievaar geluk brengt. Het woord ‘ooievaar’ betekent dan ook ‘geluksdrager’.

In Nederland is de ooievaar eigenlijk pas vanaf de geboorte van prinses Juliana in 1909 populair. De familie ontving toen een heel bijzonder geboortekaartje. Op het geboortekaartje stond Paleis Noordeinde met een ooievaar en een nest met daarin een baby. Op de afbeelding belt de ooievaar met Koningin Wilhelmina, waarbij de ooievaar vertelt dat hij een kindje heeft meegenomen.

Wat heb je nodig om het huis en de tuin te versieren bij een geboorte?

Natuurlijk heb je basis versiering nodig zoals vlaggenlijnen, ballonnen, een gevelvlag of huldeschild en bijvoorbeeld markeerlint. Woont iemand in een appartement dan kun je ook kiezen voor een leuk raambord of raam ooievaar. Met deze basis versiering kun je het huis, een balkon, ramen en de tuin al super leuk versieren.

Daarnaast is het natuurlijk leuk om een geboortebord te plaatsen waar je de naam van de baby op kunt schrijven, zodat iedereen kan zien hoe de baby heet. Tegenwoordig worden er vaak een soort wegwijzers gemaakt met soms nog meer info zoals bijvoorbeeld de geboortedatum en het gewicht.

Winactie Nijntje geboorte feestpakket

In samenwerking met Carnavalsland mag ik een Nijntje geboorte feestpakket weggeven!

Uiteraard mag je zelf kiezen of je een blauw of roze geboorte feestpakket wil ontvangen. Dus is er een baby op komst of ken je iemand die je wil verrassen met dit leuke geboorte feestpakket? Doe dan mee!

Deze winactie is gesloten. De winnaar heeft bericht gehad

2 gedachten over “Het huis versieren bij de geboorte van je kind

Geef een reactie