Tips voor de lange autorit naar je vakantiebestemming

20180724_154058

Jullie gaan met de auto op vakantie. Vaak een rit niet een paar uurtjes maar misschien wel tien of meer uur. En met de kinderen op de achterbank. Hoe voorkom je verveling, geklier en hoe zorg je voor een leuke rit voor iedereen? Lees hoe wij naar Zuid Frankrijk reden.

Een autovakantie

Wij zijn op vakantie geweest naar Zuid Frankrijk. De heen weg deden we in twee delen. Eerst zo’n 900 km en de overige 400 km de dag erna. De terugreis besloten we ook in twee delen te rijden, maar gingen we bij mijn ouders in Limburg langs. We reden zo’n 1100 km op een dag. En hoe hou je  je kinderen en jezelf dan een beetje vrolijk?

Film kijken onderweg

20170725_080014
Klaar voor vertrek

Onze meiden zitten samen op de achterbank. Ze hadden een kleine tas tussen zich in staan waar wat dingen voor onderweg in zaten. We hebben van die losse dvd schermpjes voor in de auto. Ideaal. Het enige nadeel is dat ze allebei dezelfde film moeten kijken. Maar daarom laten we ze of samen de film uitkiezen en als dat niet lukt mogen ze om de beurt een film uitkiezen. Allebei hebben ze een koptelefoon op zodat wij de films niet horen en de radio aan kunnen hebben.

Tasje met cadeautjes en wat lekkers

Daarnaast maak ik altijd een tasje met nieuw speelgoed voor ze. Ik koop onder andere nieuwe viltstiften en kleurpotloden, een leuk vakantieboek, iets te lezen en dat gaat in het tasje. Samen met een zonnebril, een snoepzakje en wat te drinken. Zo kunnen ze prima zichzelf vermaken wanneer ze even geen film willen kijken. Verder hebben we om beide stoelen een autostoel organizer. Daar hebben ze ook altijd nog vanalles inzitten. En als laatste nemen ze uiteraard hun

20180725_102554
Film kijken

favoriete (slaap)knuffel mee in de auto en een lekker kussentje voor als ze willen slapen. En als ze zich dan toch eventjes vervelen, kunnen we een simpel spelletje doen ter afleiding. Bijvoorbeeld tel een bepaalde kleur auto’s. Iedereen een andere kleur en wie het eerste bij de 50 is. Of tel campers/caravans/vrachtwagens. Een soort variant op autobingo.

Download hier autobingo.

Af en toe stoppen

Zo waren wij helemaal voorbereid. En hoe ging de rit? Eigenlijk heel goed. De meiden hebben veel films gekeken. Gelukkig had ik er een aantal bij me. En ze hebben veel gekleurd en in het vakantieboek gepuzzeld. Ze vonden het erg leuk dat ze hun eigen snoepzakje en drinken hadden en dat ze dat dus niet steeds hoefden te vragen. We stopten om de twee of drie uur. Een beetje afhankelijk van hoe het ging en of er iemand naar de wc moest. Dat waren steeds korte stops om te tanken en/of een

20180725_124016
Picknicken onderweg
20180725_123523
Lunch pakket

plaspauze. Tussen de middag maakten we een wat langere stop en aten we even rustig buiten op een parkeerplaats met picknick gedeelte. Daar kregen ze ook een leuk lunch pakketje in een rugzakje. Broodjes, iets te drinken, wat te snoepen.

Wat kon er beter?

Wat ons betreft was het dus een prima rit. Ga ik volgend jaar het weer zo doen of anders? Ik heb zitten denken of het een idee is om ze allebei een eigen tablet te geven en daar films en spelletje op de downloaden die ze offline kunnen kijken/spelen. Dan hoeven ze niet dezelfde film te kijken maar hun eigen voorkeur. Maar ik weet niet of zo’n tablet dat aankan en hoe lang ze dan kunnen kijken totdat de batterij leeg is. Daar ga ik me nog in verdiepen.

Verder zag ik nog dit handige dienblad. Lijkt me ook wel ideaal. Nu valt er nog wel eens iets op de grond en kunnen ze er niet bij en met dit dienblad is die kans kleiner ook omdat je spullen in de zijkant er in kan doen. Misschien ook nog een aanrader voor volgend jaar.

Heb jij nog goede tips?

Dit artikel bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

13 gedachten over “Tips voor de lange autorit naar je vakantiebestemming

 1. Wat een goede tip!! Wij rijden ieder jaar naar Zuid-Frankrijk en ik vind heel eerlijk gezegd de autorit heerlijk. Dit jaar reden we voor het eerst met onze puppy, dat is natuurlijk geen kind maar wel eventjes anders. Iets vaker stoppen maar gelukkig is het heel erg goed gegaan!

 2. met heel kleine kinderen vonden wij 8 uur rijden de max…en dat vonden zij al veel.
  Ik liet ze een cassette recorder delen ( was toen al heel hip ) Want als je hem een half uurtje niet hebt, is -ie daarna weer leuk! Verder kocht ik een boek dat iedereen leuk vond en las kilometers voor !

 3. Hier nemen we ook altijd vanalles mee voor een langere autorit. Magnetische reisspelletjes vinden ze hier leuk en boekjes. Maar een reis van 2 uur is toch wel echt de max wat wij tot nu toe gereden hebben met de kids, dus hoe langere ritten gaan weet ik nog niet

 4. Goede tips. Zeker dat van die koptelefoontjes zodat je het geluid van de films niet hoort. Wij vertrokken ook altijd extra vroeg zodat de kinderen in de auto nog even verder sliepen 😉

 5. Misschien heel ouderwets… maar gewoon spelletjes doen met je kids in de auto? Dieren raden, laatste letter wordt de eerste letter, ik ga op vakantie en neem mee, ik zie ik zie wat jij niet ziet..
  ..
  Voor de wat grotere kids – alfabet zoeken buiten de auto – rode panda’s of blauwe kevers tellen – hoofdreken wedstrijden.. er valt zoveel te bedenken.

  Volgens mij minstens net zo leuk als films kijken. Vakantie is toch ook de tijd dat je tijd voor elkaar hebt.

 6. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Tussenstop onderweg naar Zuid Frankrijk: Hotel Gatsby in de buurt van LyonBlogsbyingrid

 7. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Autobingo: Vermaak tijdens een lange autorit naar je vakantiebestemmingBlogsbyingrid

 8. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Hotel tip: Tussenstop onderweg naar huis vanuit Italië: NH Hotel HeidelbergBlogsbyingrid

Geef een reactie