Alles wat je weet over kriebelbeestjes is FOUT!

Kriebelbeestjes. Alleen van het woord krijg ik al jeuk. Maar dit interessante boek gaat dus over kriebelbeestjes. En waarom interessant? Nou, lees de titel maar: Alles wat je weet over kriebelbeestjes is FOUT!

En die titel die maakte ons juist nieuwsgierig. Want wat weten we eigenlijk over kriebelbeestjes? En klopt dat dan wel?

Alles wat je weet over kriebelbeestjes is FOUT!

Alles wat je weet over kriebelbeestjes is FOUT!

Weet jij alles wat er over kriebelbeestjes te weten valt? Bijen gaan dood als ze je steken. Duizendpoten hebben duizend poten. Kakkerlakken zijn onverwoestbaar en vlinders komen uit een cocon.

Dit mooie en interessante boek ontmaskert alle onwaarheden. Ontdek hoe het écht zit met ongelofelijke insecten­ architecten, wormen die geen wormen zijn, spinnen die jouw mond niet in willen kruipen en nog veel meer.

Dit boek krioelt van de kriebelfeiten over kriebelbeestjes en als je het uit hebt, weet je meer dan je wist dat je kon weten… en heb je gegiecheld, gegriezeld en genoten. Alles wat je weet over kriebelbeestjes is FOUT! is het vervolg op het succesvolle feitjes­ boek Alles wat je weet over dinosaurussen is FOUT!..

Het boek bestaat uit verschillende hoofdstukken of eigenlijk stellingen. De stellingen lijken waar te zijn, maar zijn dus fout. En dat wordt steeds duidelijk uitgelegd.

Het boek is helemaal in kleur en ziet er super mooi uit. Anne had laatst een paar grote spinnen op haar kamer. Nou ja, tussen haar raam en het rolluik. Dus eigenlijk buiten haar kamer. Maar dat vond ze eng. Een vriend van ons vertelde haar dat je in je leven minimaal een keer een spin in je slaap opeet. Dat vond Anne wel een beetje eng. Maar gelukkig staat ook deze stelling in dit boek en wordt uitgelegd waarom dit fout is.

Alles wat je weet over kriebelbeestjes is FOUT!

Dit leuke boek van uitgeverij Lemniscaat kost € 14,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online bijvoorbeeld via Bookspot (ISBN: 9789047714491).

Geef een reactie