Alles wat je weet over dinosaurussen is FOUT!

Educatieve boeken blijf ik erg leuk vinden. De ene keer over het menselijk lichaam of het heelal. Deze keer weer over dinosaurussen. En dit boek van uitgeverij Lemniscaat heeft wel een bijzondere titel: Alles wat je weet over dinosaurussen is FOUT! Een leuk en leerzaam boek voor kinderen vanaf ongeveer negen jaar.

Alles wat je weet over dinosaurussen is FOUT!

Dinosaurussen blijven toch imposante dieren. En vaak vinden kleine kinderen dino’s erg indrukwekkend. Ik weet niet heel veel over dinosaurussen en kan zeker niet veel soorten opnoemen. Maar ik vind het wel interessant. Misschien ook wel omdat ze uitgestorven zijn. En de titel van dit boek maakte me nieuwgierig. Ik denk vooral aan grote, groene monsters die vaak eng zijn. Maar is dat ook wel zo?

Alles wat je weet over dinosaurussen is FOUT is een super leuk en mooi boek. Het boek staat vol leuke en interessante weetjes. Dinosaurussen overheersten de aarde tijdens het Mesozoïcum miljoenen jaren lang, tot ze 66 miljoen jaar geleden allemaal in één keer uitstierven. Dit geweldige boek staat vol ongelofelijke dinosaurusontdekkingen. Op elke pagina staat een stelling die niet klopt en vervolgens uitgelegd wordt.

Blogsbyingrid - Alles wat je weet over dinosaurussen is FOUT!

Het boek is erg leuk om te lezen. Het boek heeft ruim 60 pagina’s, is helemaal in kleur en bevat heel veel mooie illustraties. Ook heeft het boek een handige woordenlijst en een register. Zo kun je alles makkelijk opzoeken.

Onze meiden vinden dinosaurussen ook erg fascinerend. Ze kunnen dit boek prima zelf lezen. Vanaf een jaar of negen kunnen kinderen dit boek zelf lezen en met jongere kinderen kun je het prima samen lezen. Want er zullen genoeg jonge kinderen zijn die dit boek met zijn mooie illustraties prachtig vinden. Wat ons betreft dus een aanrader om (samen) te lezen.

Waar te koop

Dit leerzame boek van uitgeverij Lemniscaat kost € 14,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bookspot of Bol.com. ISBN: 9789047712770.

Dit is een gesponsorde blog met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

2 gedachten over “Alles wat je weet over dinosaurussen is FOUT!

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Alles wat je weet over kriebelbeestjes is FOUT!Blogsbyingrid

  2. Pingback: Alles wat je weet over haaien is FOUT!Blogsbyingrid

Geef een reactie