EK cupcakes maken

EK Cupcakes maken - Blogsbyingrid

Cupcakes maken en versieren is altijd leuk. Onze meiden zijn er gek. Lekker aan de slag met fondant, strooisels en glazuur. Soms koop ik kant en klare cupcakes in de supermarkt die ze mogen versieren. Maar zoals vandaag bakten we zelf cupcakes en versierden deze in de kleuren van Nederland, speciaal voor het EK.

EK cupcakes maken – wat heb je nodig?

Eerst moesten natuurlijk de boodschappen gedaan worden. Zelf koop ik vaak producten van Funcakes. Deze zijn van goede kwaliteit en smaken heerlijk. Zo gebruikte ik de Funcakes cupcakes mix (€ 3,55 bij Bak-plezier). Deze mix is er ook on een glutenvrije variant (€ 3,85). Handig voor kinderen met een glutenallergie. Omdat het cupcakes voor het EK worden, heb ik voetbal cups (€ 2,50 voor 48 stuks) gekocht zodat de cupcakes al direct in voetbalsfeer zijn.

EK Cupcakes maken - Blogsbyingrid

Daarnaast gebruikte ik verschillende kleuren fondant. De meeste (web)winkels hebben helaas niet alle kleuren fondant op voorraad en de prijzen verschillen per (web)winkel. De oranje fondant van Funcakes kocht ik bijvoorbeeld bij Bak-plezier voor € 2,15, terwijl ik de donker bruine fondant ergens anders kocht voor € 2,25. Daarnaast gebruikte ik verschillende kleuren strooisels. Zo kun je kiezen voor musketzaad. Dit zijn hele kleine bolletjes. Ik kocht ze in rood-wit-blauw en in oranje.

Ik wilde eigenlijk groene hagelslag kopen, maar die was helaas uitverkocht. Dus koos ik voor groene sugar dots. Deze bolletjes zijn wat groter dan musketzaad. Voor het leeuwtje gebruikte ik nog suikeroogjes (€ 3,10 voor 32 stuks) en ik gebruikte kleine suiker voetballetjes als extra decoratie.

Lees ook: Alles voor het EK 2021

Bak-plezier

Wij vonden het super leuk om deze EK cupakes te maken. Uiteraard kun je eindeloos varieren. Je kunt een voetbal maken van zwart en wit fondant. Je kunt cupcakes met een lekkere oranje of rood-wit-blauwe toef maken. Wij kochten een groot deel van de benodigdheden bij Bak-plezier. Dit is een kleine webshop met een leuk assortiment en voordelige prijzen. Ook hebben ze leuke kant-en-klare boxen. Dan heb je alles in een keer in huis en weet je zeker dat je niks vergeten bent.

5 gedachten over “EK cupcakes maken

Geef een reactie