Emotiedagboek voor kinderen van Deltas

9200000098562920

Ken je dat? Je vraagt aan je kind hoe zijn/haar dag was en je krijgt geen antwoord of alleen een ” goed hoor”. Sommige kinderen praten nu eenmaal niet zoveel. Maar hoe fijn is het dan wanneer ze een dagboek hebben waarin ze hun gevoelens kwijt kunnen en de dag ” van zich af kunnen schrijven”.

Emma is bij ons thuis de kletskous. Die kwebbelt de hele dag en vertelt alles tot in detail. We weten dus precies wat ze heeft meegemaakt en geleerd heeft op school. Anne praat minder. De eerste jaren op de basisschool vertelde ze bijna niks, maar ze begint steeds meer met ons te delen. Toen ik dit emotie dagboek voor kinderen van Deltas zag, leek me dat dan ook perfect voor Anne.

IMG_20181003_111231_2Het concept is heel simpel. Elke dag heeft een eigen pagina. Op die pagina staan een paar korte open vragen. Hier kan Anne zelf invullen hoe haar dag was. Wat was er leuk en wat was er stom? Wat is er vandaag gebeurd en heb je zin in morgen? En met behulp van een smiley kan ze aangeven hoe ze zich vandaag voelde (verdrietig, vrolijk, boos). Het dagboek ziet er lekker vrolijk uit met steeds wisselende kleurtjes en de dagelijkse smileys.

IMG_20181007_101841_6

Anne vindt het leuk om hier in te schrijven. Zowel wat er leuk was aan de dag als wat er iets minder leuk was. Ze schrijft er niet elke dag in, maar gewoon als ze er zin in heeft. Ik merk dat ze het wel fijn vindt om er in te schrijven. Soms vullen we het samen in en praten we er over en laat ze het ons lezen. Soms is het ook even echt voor haarzelf en laat ze het ons op een later moment lezen. 9200000098562920 (1)

 

 

 

Ook enthousiast geworden? Dit boek van Deltas kost € 14,95 en is verkrijgbaar vanaf 25 oktober in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bol.com. ISBN: 9789044753417.

 

Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer.

8 gedachten over “Emotiedagboek voor kinderen van Deltas

  1. Echt fantastisch dit. Wat is er een hoop veranderd voor kinderen sinds ik klein was. Er werd nooit stilgestaan bij gevoelens. Dat dit nu bestaat, love it. Mooi boekje en lieve foto’s van je meisje!

Geef een reactie