FAVORIETE KINDERBOEKEN TAG

childrens-books-583367_1920Zelf ben ik gek op lezen. En ik hoop dat Anne en Emma dat van mij overnemen. Anne kan natuurlijk al zelf lezen en Emma begint het ook te leren. Merel van Lotus Writings bedacht deze vragenlijst over kinderboeken. Door Linda  werd ik gevraagd om hem ook in te vullen..dus vandaag vul ik hem voor jullie in!

 Hebben jullie een voorleesritueel?

Niet echt. Toen ze klein waren, lazen we regelmatig voor. Soms gewoon op de bank maar ook voor het slapen gaan. Nu ze zelf leren lezen, doen we het vaak samen voor het slapen gaan.

girl-160172_1280Wat zijn de favoriete boeken van je kind(eren)?

Anne vond het boek Kleertjes uit, pyjamaatjes aan altijd erg leuk om te lezen voor het slapen gaan. Nu leest ze van alles. Toen ze begon met zelf te lezen in groep 3, las ze veel van de Swing serie – Dansen met Pip. De boeken in deze serie gaan mee in het leesniveau van je kind.

Emma leest echt de beginnende leesboekjes en vindt het leuk om boekjes van Woezel en Pip te lezen.

 

Welk boek vind je verschrikkelijk?

Geen idee. Eerlijk gezegd is er geen een boek dat zo bij me op komt dat ik verschrikkelijk vind.

Welk boek lees jij het liefst voor?

books-684628_1920Toen ze nog klein waren, lazen we ook veel voor uit het grote voorleesboek van Jip en Janneke. Leuke, korte en grappige verhaaltjes. En natuurlijk leuk omdat wij het vroeger zelf ook lazen. En sprookjes worden hier graag voorgelezen.

Welk boek las je als kind het liefst?

Ik vond de boeken van Roald Dahl altijd erg leuk. Toevallig heb ik laatst Matilda gekocht. Lijkt me zo leuk als de meiden dat straks ook lezen.  En als ze wat ouder zijn, zou ik het leuk vinden als ze ook het dagboek van Anne Frank lezen. Dat heb ik zelf ook als kind gelezen en erg mooi gevonden.

Stimuleer je het lezen van kinderboeken?

Toen Anne wat extra aandacht nodig had bij het lezen, hebben we elke avond structureel met haar geoefend. Ze vond het gelukkig erg leuk en ze ging met sprongen vooruit. We proberen de meiden dan ook mee te geven dat lezen gewoon erg leuk en ontspannend is.

Daarnaast lezen ze ook regelmatig tijdschriften. Donald Duck, Bobo, Okki en nu ook Tina. Ik zie dat niet als plaatjes kijken, maar als een leuke manier om te lezen.

Hebben jullie een abonnement op de bieb?

Ja, dat is bij onze bibliotheek hier in het dorp gratis voor kinderen. We gaan er regelmatig naar toe om nieuwe boeken uit te zoeken.

Welk onbekender kinderboek zou je anderen aanraden?

Misschien helemaal niet onbekend, maar Anne is ook fan van de boeken van Heksje Lilly

Wie is je favoriete kinderboekenschrijver/schrijfster?

Thea Beckman en Roald Dahl las ik zelf altijd veel en ik zou het leuk vinden wanneer de meiden hier ook voor zouden kiezen.

Gebruik je stemmetjes tijdens het lezen?

Soms wel. Maar dat vinden ze niet altijd meer leuk.

little-girl-reading-912380_1920Wat is je beste voorleestip?

Het (voor)lezen moet een relaxt momentje zijn. Of voor het slaapritueel nog even op de bank of net nog even lekker in bed voor het slapen gaan. Maar vooral zonder tv aan of andere afleiding.

 

Ik tag de volgende blogs om de Favoriete Kinderboeken Tag in te vullen:

MadebyMalou.nl

Zomerzoen

Onlinelifestylemagazine

Dit artikel bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

2 gedachten over “FAVORIETE KINDERBOEKEN TAG

  1. Pingback: Kinderboekenweek 2018 | Blogsbyingrid

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Kinderboekenweek 2020Blogsbyingrid

Geef een reactie