Kinderboekenweek 2020

 

Kinderboekenweek vindt dit jaar plaats van 30 september tot 11 oktober. Het thema van de Kinderboekenweek 2020 is En toen? Dit leek mij een mooi moment om een overzichtje te maken van de boeken die de meiden nu lezen. 

Ik schreef twee jaar geleden al eens de favoriete kinderboeken tag. In deze blog las je over (voor)lees boeken en (samen) lezen. Maar inmiddels zijn de meiden al wat ouder en lezen ze zelf. En uiteraard hebben ze hun eigen favoriete boeken en series.

Keesie kippenkop de rioolridder

Emma leest van alles. Haar favoriete boek is Keesie Kippenkop – De rioolridder. Dit is het eerste hilarische avontuur in een serie van Jozua Douglas. Dit boek heeft ze met veel plezier gelezen en staat nog steeds in de boekenkast. Daarnaast leest ze graag boeken over eenhoorns.

Lees ook: Evi en Eenhoorn

Lees ook: Evi en eenhoorn op rolletjes

Lees ook: Rozie de eenhoorn die kan toveren

 

 

Anne vindt het soms best moeilijk om een leuk leesboek uit te kiezen. Maar op dit moment is ze fan van de serie de waanzinnige boomhut. Via marktplaats kocht ik ik een aantal delen en ze is inmiddels aan het tweede boek bezig. Super leuk om te zien.

Roald Dahl

Wat ik zelf vroeger las, waren onder andere de boeken van Roald Dahl. Dikke boeken met spannende verhalen waar je helemaal in op gaat. Zelf had ik die boeken niet. Maar ik ben wel voor de meiden op zoek gegaan. En inmiddels hebben we de heksen, Matilda en de GVR tweedehands gekocht en dan ook nog met de omslag zoals ik me die als kind herinner. Ik hoop dat de meiden deze boeken ook gaan lezen.

Als je tijdens de Kinderboekenweek voor tenminste 12,50 euro aan kinderboeken koopt, krijg je het Kinderboekenweekgeschenk 2020 cadeau. Het Kinderboekenweekgeschenk 2020 ” De diamant van Banjarmasin ” is geschreven door Arend van Dam. Het boek heeft acht verhalen over de geschiedenis van Nederland. Dit boek sluit dus helemaal aan bij het thema van de Kinderboekenweek.

Dit artikel bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie