Lezen: Het heksenhandboek

Alleen de titel van dit boek vond ik al geweldig. Een echt heksenhandboek voor kinderen. Een boek vol toverspreuken, toverdrankjes en magie.

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar.

Het boek begint met een voorwoord over hekserij en magie. Wat is hekserij eigenlijk en wat heb je allemaal nodig? Denk aan een altaar, kristallen, kruiden en etherische oliën. Dit laatste vond ik trouwens wel wat moeilijk taalgebruik voor een achtjarige. Zo staat er: “etherische oliën zijn een gedistilleerde versie van de plant.” Nog wat lastig te begrijpen dit.

Daarna volgen hoofdstukken over vriendschap, vervulling (tevredenheid of geluk) en familie. Elk hoofdstuk is weer onderverdeeld in paragrafen over creëren, genezing en krachten. Denk daarbij aan allerlei spreuken, maar ook aan heksencode, meditatie en rituelen. En waar het misschien een beetje zwaar of vreemd over kan komen, staat het boek vol leerzame dingen. Omgaan met bepaalde situaties in een vriendschap, zoals boos of teleurgesteld zijn, dichter bij elkaar komen en elkaar vergeven. Mooie levenslessen dus.

Het boek is lekker overzichtelijk met hier en daar wat kleurgebruik en leuke illustraties. Het boek heeft ongeveer 100 pagina’s. Ik vind alleen de leeftijd zoals die vermeld wordt niet helemaal te kloppen. Het taalgebruik, soms lange, moeilijke woorden, blijken voor een achtjarige nog wat te hoog gegrepen. Maar verder is het absoluut een leuk boek voor meiden vanaf een jaar of tien.

heksenhandboek

Waar te koop?

Dit leuke boek van uitgeverij de Witte Leeuw kost € 13,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij bol.com. ISBN: 9789492901675

Dit is een gesponsorde post en bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920
facebook-icon-preview-1-400x400


 

 

1 gedachte op “Lezen: Het heksenhandboek

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Dagboek van Zoë Zwart – Heks van niks | Overleven op het heksenfeestBlogsbyingrid

Geef een reactie