Escaperoom Frappie & Grappie en de verdwenen kaartjes

escape room (fond rouille)Escape rooms. Ik blijf ze leuk vinden. En ik merk dat de meiden het ook leuk vinden. Puzzels en raadsels oplossen en komen tot een code om een kamer of kluis te openen. Dit keer een escape room  in het thema circus, geschikt voor kinderen van 5 tot 9 jaar. En je kunt het dus gewoon thuis spelen.

Het verhaal van de Escape room Frappie & Grappie en de verdwenen kaartjes

frappie-grappie-kaartjes-circus-pief-pafDe escape room heeft als thema circus. De directeur van het circus, meneer Pief Paf vraagt hulp. De twee clowns van het circus, Frappie Fratsen en Grappie Grollen, hebben streken uitgehaald. Ze hebben alle toegangslaartjes voor het circus verstopt in een kluisje. En de directeur heeft de code van het kluisje nodig zodat hij de kaartjes kan verkopen. En hoe kom je aan die code? Door alle fratsen die de clowns hebben uitgehaald na te gaan. Zo hebben ze onder andere het programma veranderd, de prijslijst van ijsjes veranderd en de kledingkast over hoop gehaald.

Hoe gaat het in zijn werk? Een escape room voor kinderen voor thuis.

Hoe werkt dat nou, zo’n escape room voor thuis? Eigenlijk is het heel simpel. Je krijgt alle materialen thuis. Je moet even een paar dingetjes uitknippen en dan kunnen de kinderen beginnen! Ideaal aan deze escaperoom vond ik dat het weinig voorbereiding had. De kinderen kunnen zelfs helemaal alleen aan de slag en zelf de puzzelstukjes uitknippen. Je hebt alleen een schaar nodig, pen of potlood en internet om op het einde de code te controleren op de website van Circus Pief Paf.

frappie-grappie-verdwenen-kaartjes

Wat voor soort opdrachten zijn er?

Deze escape room voor kinderen heeft vijf verschillende opdrachten. Zo moeten de kinderen een soort tekening op nummer maken. Ook zit er wat rekenwerk in om de prijs van de ijsjes uit te rekenen. Dan het maken van een puzzel en het tellen van gekleurde ballonnen. Vervolgens logisch nadenken van de volgorde van kleding in de kledingkast. En tenslotte een code kraken met behulp van gebarentaal. Dan volgt er nog het nodige rekenwerk om uiteindelijk te komen tot een driecijferige code. De kinderen krijgen bij elke opdracht uitleg waarbij de tekst is geschreven in AVI M4. Zo kunnen het zelfstandig lezen en spelen.

Meer over AVI niveaus lees je in de blog: wanneer kan een kind films met ondertiteling kijken en begrijpen

Wat kost een escape room voor kinderen voor thuis?

De escape room koop je eenvoudig bij Circus Pief Paf. Je kunt kiezen voor een versie die je zelf uitprint (normaal 19,95, nu 14,95) of een uitgeprinte versie in kleur die je thuisgestuurd krijgt (normaal €26,95, nu 21,95).

Onze ervaring

20201013_094730853417943076316632.jpgWij kozen voor de uitgeprinte versie. Je ontvangt alles in kleur geprint in een leuke envelop. Wanneer je er een beetje zuinig mee omgaat en kladblaadjes gebruikt, kun je de escape room zelfs meerdere keren spelen. Leuk voor als je meerdere kinderen hebt, dan kan ieder kind het met zijn eigen vriendjes en vriendinnetjes spelen.

Onze meiden vonden het erg leuk om te doen en de puzzels op te lossen. Uiteraard hebben we de code daarna online ingevuld en gecontroleerd. En ja, ze hadden de code goed en de kluis ging open! Met confetti op het scherm en een leuk geluidsfragment van de circus directeur.  Wat ons betreft, is deze escape room een aanrader voor op een regenachtige dag of een kinderfeestje!

handtekening png

Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

Geef een reactie