Foto’s maken met een mooie achtergrond

Regelmatig maak ik foto’s voor mijn blog en social media, met name voor Instagram. Mooie foto’s maken is een vak apart. En ik heb er niet voor geleerd, geen cursus gevolgd en heb geen dure apparatuur. Tegenwoordig kun je met je mobiel gelukkig ook al een heleboel. Zo ben ik fan van de portretmodus op mijn mobiel. Maar wanneer je product foto’s maakt, wil je een mooie achtergrond. Niet te druk. Ik gebruik vaak onze tafel, tegels of vloerkleed. Maar nu heb ik BloggerBackdrops™ van Webshop voor Bloggers. Ideale achtergronden, die ik je in deze blog laat zien.

Een goede achtergrond voor product fotografie

Zoals gezegd is een mooie, rustige achtergrond het mooist voor product fotografie. Zelf gebruik ik vaak de tegels in onze woonkamer als ondergrond bij flat lays. Of een wit kastje bij onze grijze muur. Maar ook een leuk kleedje of ons vloerkleed in de zithoek. En zelfs de eettafel en de tuintafel zijn gebruikt. Een paar voorbeelden zie je hieronder.

Op zich niet gek, maar het kan natuurlijk beter. Toen zag ik de BloggerBackdrops™ van Webshop voor Bloggers. Zij hebben vijf achtergronden ofwel backdrops ontwikkeld speciaal voor product fotografie, bijvoorbeeld voor food, cosmetica en beauty producten. Uiteraard heb ik ze uitgeprobeerd. Bij de Action haalde ik laatst vier leuke glazen met een rietje voor de kinderen (€ 0,79 per stuk). Ik heb ze gefotografeerd met de verschillende achtergronden. Hieronder ziet je het resultaat:

Je ziet dat deze drinkbekers op een lichte achtergrond het beste tot zijn recht komen. Je zou zelfs nog een lichte achtergrond kunnen combineren met de houtlook als ondergrond. De backdrops zijn ideaal in gebruik. Ze zijn gemaakt van stevig papier met matte afwerking. Je kunt ze met een doekje afnemen, maar ze zijn niet waterproof. De afmeting is A1 formaat (594x840mm). Ze zijn dubbel bedrukt, dus je ontvangt vijf achtergronden op drie items.

Waar te koop?

De BloggerBackdrops™ kosten € 19,95 en zijn te koop bij Webshop voor Bloggers. Ik ga ze zeker vaker gebruiken. De webshop heeft nog meer leuke fotografieproducten speciaal voor bloggers. Ik ga me hier zeker eens meer in verdiepen.

Zou jij deze backdrops gebruiken?

Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer.

6 gedachten over “Foto’s maken met een mooie achtergrond

  1. Leuk! Ik vond de achtergronden die je eerst gebruikte ook erg mooi. Maar fijn dat deze ook zo goed bevallen!

  2. Ik blog vooral over wandelen, dus heb meestal qua onderwerpen al gelijk een goede achtergrond 🙂 Maar wel leuk om dit soort achtergronden te gebruiken bij productfotografie. Zo kun je ook een beetje afwisselen

  3. Wat ideaal die achtergronden! Ik zoek me hier in huis ook altijd suf naar leuke plekjes, haha.

Geef een reactie