Handelen in crypto’s

bitcoin

Eerder schreef ik al eens over Geld opzij zetten voor later. Wij sparen voor onze meiden. Maar tegenwoordig levert sparen eigenlijk niks meer op. En als je echt vermogen hebt, moet je zelfs negatieve rente betalen. Ik heb me daarom een beetje verdiept in de wereld van Bitcoin en andere crypto munten. En dat is eigenlijk best wel leuk.

Bitcoin en andere crypto munten

Bitcoin kennen de meeste van ons wel. Bitcoin (BTC) is een cryptovaluta en een wereldwijd betaalmiddel. Het is de eerste gedecentraliseerde digitale munt die werkt zonder centrale bank of centrale beheerder. Naast Bitcoin zijn er heel veel andere cryptovaluta en er komen dagelijks nieuwe munten bij. De waarde van een cryptomunt kan veranderen waardoor je winst of verlies kunt behalen. Je kunt voor resultaat op korte termijn gaan of het langer laten staan om op langere termijn, bijvoorbeeld voor je pensioen, iets op te bouwen.

Maar net als bij beleggen in bijvoorbeeld aandelen zijn er risico’s aan verbonden. De waarde van een cryptomunt kan ook dalen en dan ben je je inleg (gedeeltelijk) kwijt. Zelf denk ik dat cryptomunten en zeker Bitcoin het geld van de toekomst zit. Bitcoin vind ik zelf iets heel berouwbaars. De andere munten staan allemaal voor een bepaald project. Daar moet je zelf informatie over verzamelen en je inlezen. Dan kun je zelf bepalen hoe betrouwbaar zo’n munt is en hoe groot de kans van slagen van zo’n project is.

Hoe koop je cryptomunten

Bitcoin en andere cryptomunten koop je online of via een app. Daar zijn heel veel aanbieders van. Belangrijk is dat de pagina of app goed beveiligd is, zodat je geld veilig staat. Zelf ben ik begonnen met Bitvavo en Blox.

Bitvavo is een app op je telefoon die je goed kunt beveiligen. Er zijn verschillende (bekende en populaire) cryptomunten te koop. Uiteraard betaal je transactiekosten wanneer je iets koopt of verkoopt. Blox is een app op je mobiel. Ik vind dit een mooie beginnersapp. Er zijn minder munten te koop dan op Bitvavo, maar het werkt heel makkelijk en is heel overzichtelijk.

Wil jij ook in Bitcoin of andere cryptomunten handelen en zoek je een toegankelijke app?Begin met handelen in Bitcoin en andere cryptomunten op Bitvavo:

Mijn ervaring

Zelf ben ik op Facebook van een aantal groepen over cryptomunten lid geworden. Daar lees je interessante dingen en kun je veel informatie vinden. Soms ook informatie die voor (ver)gevorderden is. Vervolgens ben ik cryptomunten gaan aanschaffen. Ik kocht onder andere Holo, Waves, Chiliz, Cardano, Ethereum en uiteraard Bitcoin. Sommige crypto’s fluctueren heel erg, andere zijn best stabiel.

Toch heb ik al een leuke winst behaald. Ook probeer ik met in- en verkooporders winst te halen door goedkoop in te kopen en met een hogere koers te verkopen. Maar dat is korte termijn. Eigenlijk wil ik een deel voor lange termijn laten staan om een mooi pensioen op te bouwen bijvoorbeeld.

Gratis startkapitaal

Ben jij een beginner en wil je ook starten met cryptomunten? Dan zou je kunnen starten met Blox. Ik kan je een vouchercode met een link toesturen. Dan ontvang je 10 euro startkapitaal. Mocht je daar belang bij hebben, stuur dan een mail naar ingrid@blogsbyingrid.com. Let op, er zijn maar enkele vouchers beschikbaar.

8 gedachten over “Handelen in crypto’s

  1. Interessant! Ik moet er alleen echt even de tijd voor nemen om mij verder in te lezen. Wel super dat je er geld mee verdient!

  2. Wat leuk dat je er al een beetje winst uit hebt! Mij gaat dit echt mijn pet te boven. Ik ben helemaal niet thuis in de bitcoins en de crypto currency.

  3. Ik hoor er onwijs veel over maar het klinkt alleen al zo moeilijk, daardoor heb ik echt geen zin om me er helemaal in te verdiepen haha!

  4. Ik heb hier dus echt niets mee. Maar mijn man vind het allemaal razend interessant en doet er ook echt wat mee.

  5. Ik heb dit ook een tijdje gedaan. Persoonlijk vind ik als je snel wat extra’s wilt verdienen je er zeker de komende 24H mee bezig moet zijn en je geld dient te verdelen over diverse crypto’s. Of gewoon inzetten en kijken wat een munt doet met de tijd.

Geef een reactie