Gedoe! Bekentenissen van een verwarde feminist

Gedoe! Bekentenissen van een verwarde feminist is een boek in dagboekvorm geschreven. Het is het vervolg op het eerste deel: Gênant! Bekentenissen van een verwarde feminist. Het is een dagboek geschreven door de zestienjarige Kat, een journalist in de dop en feminist vol met vragen.

Gedoe! Bekentenissen van een verwarde feminist

Gedoe

De flaptekst laat ons al een beetje zien hoe het dagboek van Kat er uit ziet. Maar Gedoe! is geen graphic novel. Waar graphic novels veel plaatjes bevatten, is Gedoe wel in dagboekvorm geschreven maar zonder tekeningen en krabbels. Het vooral veel tekst waarbij af en toe gebruik wordt gemaakt van andere lettertypes of arceringen.

Het is een grappig boek om te lezen. Hoofdpersoon Kat wordt een soort feministische Bridget Jones voor jongeren van nu genoemd. Het boek is grappig maar ook actueel en staat vol dilemma’s voor meiden van nu. Naast humor heeft het boek ook diepgang en komen serieuze zaken als paniekaanvallen en depressie aan bod.

Dit leuke boek heeft bijna 400 pagina’s en is geschikt voor lezers vanaf ongeveer 13 jaar. Persoonlijk denk ik dat 13 jaar nog vrij jong is. Kat is 16 jaar en beleeft dingen die een dertienjarige nog niet beleeft. Ook denk ik dat een zestienjarige anders over dingen nadenkt en over andere dingen nadenkt dan een dertienjarige. Het boek staat bij ons in de boekenkast en tegen de tijd dat de meiden er interesse voor hebben, kunnen ze het uiteraard pakken en lezen.

Waar te koop?

Dit leuke boek van uitgeverij De Fontein kost € 9,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bookspot. ISBN:  9789026166310.

Geef een reactie