Goede voornemens

20171229_093942

Het is weer bijna oud en nieuw en dan zijn ze er weer: de goede voornemens. De voornemens zijn grofweg in te delen in dingen die je wil minderen en dingen die je juist meer wilt doen. Het minderen heeft vooral betrekking op je gezondheid: minder eten, minder drinken, stoppen met roken. Dingen die je juist meer wilt doen, hebben vooral met tijd te maken: meer tijd voor familie/vrienden/leuke dingen doen. Daarnaast heb je nog de categorie overige voornemens:  je leven meer ordenen, minder geld uitgeven, anderen helpen, iets nieuws leren. Wat wordt mijn goede voornemen voor 2018?

2018

Ik rook niet en drink slechts af en toe een wijntje, dus deze voornemens vallen al af. Dan ga ik toch maar voor het (meer) sporten en afvallen. Na de feestdagen met lekker eten en drinken mag er toch wel weer wat af! Wat wil ik dan meer gaan doen komend jaar? Ik zou in ieder geval een cursus of opleiding willen doen. Afgelopen jaar had ik me aangemeld voor een eenjarige opleiding op het gebied van arbeidsrecht maar deze werd helaas geannuleerd. Iets in die richting zou ik dit jaar wel willen doen. Ook zou ik meer tijd willen vrijmaken om een goed boek te lezen. Ik hou van lezen, maar het komt er gewoon vaak niet van. Dit worden mijn twee goede voornemens van 2018.

Volhouden

Goede voornemens zijn meestal van korte duur. De eerste week en maand van het nieuwe jaar is iedereen er nog druk mee bezig en dan wordt het langzaam minder. Laat mijn laatste goede voornemen dan zijn om me aan mijn voornemens te houden! En ik neem me voor om dan elke maand even stil te staan bij de voornemens en hoe het er mee staat. Ik ga jullie er van op de hoogte houden komend jaar. Voor nu wens ik jullie allemaal een goede jaarwisseling en ben ik uiteraard benieuwd naar jullie goede voornemens!

pf-2018-3031241_1920

10 gedachten over “Goede voornemens

  1. Ik vind het ook altijd lastig, maar ik wel mijn leven wat beter organiseren qua gezin, werk, blog. Huishouden komt vaak op de laatste plek, dus ik ga op zoek naar een schoonmaakster

  2. Ik maak niet echt goede voornemens. Ik hoop gewoon dat ik kan doorgroeien in wat ik bezig ben, en dat mijn werk gewaardeerd wordt. Als we dan ook nog eens allemaal gelukkig en gezond blijven, ben ik meer dan tevreden! 🙂

  3. Pingback: Goede voornemens 2018: Hoe staat het ermee? | Blogsbyingrid

  4. Pingback: Goede voornemens | Blogsbyingrid

Geef een reactie