Vakantieplannen?

sea-1337565_1920

Eind vorig jaar boekten we in de kerstvakantie onze zomervakantie. Voordat de kinderen geboren waren, gingen we altijd last minute op vakantie. Maar nu hebben we toch wat meer wensen en zitten we vast aan de schoolvakantie en boeken we dus al ver van te voren. Ook nu hebben we al weer geboekt.

Eerst natuurlijk de vraag: waar gaan we naar toe? We houden in ieder geval van een zonnige bestemming zodat we lekker veel buiten kunnen zijn en kunnen zwemmen. Vorig jaar gingen we naar Italië, het jaar daarvoor Frankrijk. Eerst hebben we gekeken bij Lago Maggiore. Ik ben enorm fan van Italië en haar meren. Maar helaas bleek daar echter al veel vol te zitten in het hoog seizoen.  Dan eens kijken in Zuid Frankrijk. Daar zijn we nog nooit geweest, dus helemaal nieuw voor ons.

Wensen

Dan onze wensen. Wat willen we doen en welke faciliteiten moeten er zijn? Er moet uiteraard een leuk zwembad zijn met glijbaan voor de kinderen. Verder hoeft het niet zo massaal te zijn en is een animatieteam wel leuk (onze dames zijn gek op de kinderdisco). Een strand dichtbij is ook leuk en daarnaast vind ik het belangrijk dat er in de buurt genoeg te doen is. Leuke marktjes of dorpjes bezoeken, lekker eten. Haventjes of natuur in de buurt. Vorig jaar zijn we bijvoorbeeld naar een watervallenpark geweest. Wat leuk!

We kiezen meestal voor een stacaravan zodat we van alle gemakken zijn voorzien. Ik heb graag een eigen douche en toilet. Daarnaast moet er airco in zitten. Vorig jaar in de hittegolf zo blij met de airco. Die had ik niet willen missen!

Geboekt!

Helaas is er al veel volgeboekt. Dus dan vind je een leuke camping die voldoet aan alle wensen en dan is er geen plek meer. Gelukkig hebben we nog een plekje kunnen bemachtigen en hebben dus geboekt. Ik heb er nu al zin in! Al ben ik ook benieuwd waar jullie naar toe op vakantie gaan en welke tips jullie hebben?

12 gedachten over “Vakantieplannen?

  1. Hier nog steeds beslissen we meestal een paar dagen van te voren waar we heen willen in de zomervakantie. Omdat we graag klimmen en in de bergen wandelen en kamperen is dit prima te doen. Een huisje in de herfstvakantie boek ik wel van te voren.

  2. Leuk! Zuid Frankrijk is heerlijk! Wij wonen op Ameland en wachten altijd een beetje het weer af. Als het mooi weer is hoef je hier niet weg, dan is er op het eiland genoeg te doen en strand om de hoek. En anders zien we nog even wat we doen, dan wordt het een last-minute denk ik.

  3. Ondanks de kinderen blijven wij van de last-minute vakantie beslissingen. We hebben dan ook nog geen plannen voor aankomende zomer. Wel ga ik een weekje met manlief naar New York. Daar heb ik heel veel zin in. Nu nog even wachten op de KLM wereldweken voor een mooie aanbieding voor de tickets

  4. Jeetje, nu al zoveel volgeboekt? Ik heb eerlijk gezegd nog niet over de zomervakantie nagedacht, maar vermoed dat we gewoon thuis zullen blijven. Vind ik eigenlijk nu ook niet zo heel erg met twee peuters 😀 Dan ben je meer aan het zorgen dan dat je bijkomt.

  5. Wel over nagedacht maar niet naar gekeken. Wel voor een weekend weg in de meivakantie en daar was ook al veel volgeboekt. Bijzonder vroeg. Heel vervelend.

  6. Ah wat jammer dat alles volgeboekt is. Ik ben nog nooit wezen camperen. Een vriendin van mij gaat altijd met haar vader naar Spanje om te kamperen. Het schijnt daar geweldig te zijn.

  7. Oeps. Wij hebben gisteren geboekt 😉 Voorheen beslisten we pas op het laatst. Toen ons dochtertje er net was zijn we vier jaar in Nederland gebleven (niet onverdeeld geslaagd met het regenachtige weer tijdens onze vakantie). Na twee keer Portugal en vorig jaar Griekenland hebben we dit jaar – gek genoeg – gekozen voor Gran Canaria. Ooit waren we daar als stel – eerste vakantie – en hadden we zoiets van ‘nooit weer’. Maar nu – 27 jaar later – moet ik je eerlijk bekennen dat het er heel leuk uitzag. Ik ben al maanden aan het zoeken (vorig jaar begin december geboekt en toen was bijna alles vol) want het is verschrikkelijk duur allemaal. Homeandaway, AirBnB, via reisbureaus, online. Nu ein-de-lijk een heel fijn kleinschalig hotel gevonden waar ik een goed gevoel bij heb. 200 meter van het centrum. 300 meter van het strand. Handdoekje leggen mag niet, maar zeker niet voor 10 uur. Een familiekamer bestaande uit twee ruimtes. En voor het eerst ever gaan we all inclusive uitproberen. En … het is echt redelijk betaalbaar.

  8. Wij hebben voor de meivakantie geboekt. Dan gaan we met mijn ouders ter ere van hun 35 jarig huwelijk. Maar wat is het allemaal snel volgeboekt zeg. Ik mag nog wel snel kijken voor de zomer zie ik

  9. Pingback: Zomervakantie al geboekt? | Blogsbyingrid

Geef een reactie