Kerstdiner op school 2017: Kaas/worst spiesjes en tomaat/komkommer traktatie

tomaat komkommer kerstdiner

Ik schreef er laatst al over: het kerstdiner op school. En vanavond was het zo ver. We mochten uiteraard weer een lekker gerechtje maken. De jongste ging enthousiast – net als vorig jaar – voor de spiesjes met kaas en worst. De oudste wilde nu iets met komkommer en tomaatjes.

Kaas en worst spies

Voor de kaas en worst hadden we uiteraard een goed voorbeeld van vorig jaar. Dit jaar had de AH helaas geen kant en klaar worst sterren, dus gingen we aan de slag met worst, kaas en uitstekers. Dat is iets meer werk, maar zeker zo leuk en werkt ook prima. Jonge kaas is wel aan te raden. Dat gaat wat makkelijker. Met sterren, kerstboompjes en engeltjes maakten we 10 mooie spiesjes.

Tomaat en komkommer traktatie in kerst stijl

Tomaat en komkommer is iets lastiger om leuk te presenteren. Die ook op een spies vond ik te simpel. En je kunt wel een bak met gesneden komkommer en tomaatjes neerzetten, maar de kinderen willen het toch leuk gepresenteerd hebben. Op Pinterest had ik al wat inspiratie opgedaan. Het idee was een bekertje of bakje met daarin een dipsausje, wat stengels komkommer en tomaatjes op een prikker. Met kerstprikkers van o.a. de Hema en bakjes van de Action konden we aan het werk. Samen hebben we een dipsausje gemaakt met Yofresh en kruiden, dat natuurlijk goed geproefd moest worden. Daarna de tomaatjes aan de prikkers en de komkommer reepjes ernaast. Ik vond het er super uit zien 25 van die bakjes bij elkaar.

En dan is het afwachten of de heren en dames in de klas er van gaan smullen of niet. Het is zo jammer als je druk bent geweest en ze eten het niet. Maar we hadden het blijkbaar goed aangepakt dit jaar, want alles was op! En dat is het beste compliment dat je van de kids kunt krijgen!

Meer traktatie ideeën vind je onder de categorie kerstdiner op school

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400pinterest2

14 gedachten over “Kerstdiner op school 2017: Kaas/worst spiesjes en tomaat/komkommer traktatie

  1. Wat een super toffe hapjes! Leuk ook met die vormpjes! En wie mocht alle “overblijfselen” van de vormpjes er om heen opeten? 😉

  2. Pingback: Traktatie voor het kerstdiner op school | Blogsbyingrid

  3. Pingback: Terugblik op het eerste jaar Blogsbyingrid | Blogsbyingrid

Geef een reactie