Jarig zijn met de feestdagen. Leuk of juist niet?

De decembermaand met alle feestdagen vind ik altijd een leuke en gezellige maand. Buiten is het donker, binnen de lampjes en verwarming aan. En tijd doorbrengen met je familie en vrienden. Ik hou er van. De kerstdagen zijn bij ons redelijk standaard ingevuld. Kerstavond met vrienden en de kerstdagen zelf met ouders en schoonouders. We zijn gezellig samen, doen een spelletje, kijken een film en eten lekker. Maar dan…

Mij man is 30 december jarig, en ik op 1 januari.

Als kind jarig zijn met de feestdagen

Vroeger als klein kind vond ik jarig zijn op 1 januari prachtig. Dat vuurwerk, was natuurlijk gewoon voor mijn verjaardag! En hoe gaaf is het dat je mag opblijven tot 12 uur en iedereen je dan feliciteert?! Als puber is het ook nog steeds leuk. We bleven thuis tot 12 uur en gingen daarna de stad in. En naast het wensen van een gelukkig Nieuwjaar, werd ik dan ook nog eens gefeliciteerd. En op 1 januari zelf sliep je lekker uit en deed je verder niet zoveel bijzonders.

vuurwerk

Nu allebei jarig rondom oud en nieuw

Mijn man is dus 30 december jarig, ook al zo’n lastige dag. Iedereen is nog aan het werk of al druk met de boodschappen voor oud en nieuw. En omdat ik 1 januari jarig ben, hebben we dus eigenlijk drie dagen achter elkaar feest: zijn verjaardag, oud en nieuw en dan nog mijn verjaardag. Meestal proberen we het zo te plannen dat we maar 1 dag visite over de vloer hebben. Maar toch ontkomen we er soms niet aan dat we alle drie de dagen bezoek krijgen. Dus ben je voorbereid met gebak, hapjes en drankjes. En dat terwijl niet iedereen weer zin heeft in eten en drinken na de kerstdagen. En al helemaal niet op of net na 1 januari want dan is iedereen gestart met zijn goede voornemens waaronder lijnen. Ik heb al vaak geroepen dat we onze verjaardagen verplaatsen naar juli en dan lekker buiten barbecueën!

party-2545168_1920

In 2019 deden we het anders

Maar in 2019 deden we het anders. We werden allebei 40 en vierden het dit jaar met vrienden bij ons thuis met oud & nieuw. Dan vieren we oud & nieuw en onze beide verjaardagen in een keer.

Door de Corona maatregelen weer een aangepast oud en nieuw

Door Corona kan er ook dit jaar weer een heleboel niet. Zo mag je geen vuurwerk afsteken, alleen kindervuurwerk. En je mag maximaal twee gasten ontvangen, op oudejaarsdag vier gasten. Een feestje zoals in 2019 zit er dus niet in. Dit jaar kijken we in ieder geval op oudejaarsdag om half negen naar The Masked Singer. Dat vinden de kinderen geweldig. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer een leuk feestje vieren met zijn allen!

25 gedachten over “Jarig zijn met de feestdagen. Leuk of juist niet?

  1. Mijn zoon is half november jarig, vlak voor de Sint-intocht. Best drukke periode voor hem, maar aan de andere kant heb je het wel in één keer gehad 🙂 Fijne verjaardag in ieder geval gewenst voor je vriend 🙂

  2. Mijn man is de dag na Kerstmis jarig… Dat is ook niet ideaal vind ik. Iedereen is dan vaak de feestdagen een beetje zat, en dan kom je er met zo’n verjaardag aansukkelen. Jouw verjaardagsdatum lijkt me ook wel een uitdaging ; )

  3. Mijn vriendin heeft 2 kids die beide rond sint en kerst jarig zijn…zij vindt het wel lastig, en jammer, vooral ook vanwege de cadeautjes hoeveelheid zo rond die tijd. En daarnaast is iedereen druk druk en zijn de feestjes dus minder bezocht.

  4. Mijn dochter is 12 november jarig. Ik probeer het hele jaar wat cadeautjes op te schrijven. Het is zo veel in een keer. Zelf ben ik 3 januari jarig. Vind het niets maar je doet er weinig aan.

  5. Het lijkt mij niet zo leuk om jarig te zijn met de feestdagen. Mijn zoontje is jarig op 26 januari en dat vind ik eigenlijk al best dicht op alle feestdagen…

  6. Alvast gefeliciteerd! Ik hecht zelf niet meer zoveel waarde aan verjaardagen, alleen voor een kinderverjaardag lijkt mij dat niet zo leuk als het op of rondom een feestdag is x

  7. Ik verjaar op 21 december net voor de grote festiviteiten en merk dat het soms erg moeilijk is om een datum te vinden om samen met vrienden iets te doen! Het lukt elk jaar maar is toch wel jammer dat het snel op elkaar allemaal volgt 🙂

  8. Dat wilde ik je al voorstellen, verplaats het lekker naar de zomer. Als je de mogelijkheid heb lekker alles naar buiten. De BBQ aan en feesten maar. Ik zou er niet aan moeten denken om tijdens de feestdagen nog eens extra te feesten hahaha.

  9. Jarig zijn vind ik de laatste jarenlang weinig betekenis hebben. We vieren het vaak op de dag zelf, omdat bij mijn man is iedereen even feestjes moe en heeft op vrijdag/zaterdag een nieuwjaarsborrel (hij is 2 januari jarig) en zelf ben ik 21 april jarig en dat is eens in de zoveel jaar (zoals dit jaar) met Pasen.

  10. Gefeliciteerd en ook alvast gefeliciteerd! Zelf ben ik op 2 januari jarig, dus ik weet een beetje wat je bedoelt. De visite heeft niet zoveel zin meer in allerlei eten, maar toch haal je het in huis (en blijft er vaak veel over). En inderdaad die goede voornemens… En als de 2e voorbij is, komt 3 januari en dan is mijn zoontje jarig. Dubbel feest dus…

Geef een reactie