Kerstdiner op school 2016: Kaas/worst spiesjes en fruitspiesjes

Jullie kennen het vast ook met kinderen op de basisschool . Het kerstdiner. Wij mochten afgelopen week weer intekenen welk gerecht je gaat maken (met de kinderen). Het zijn vaak simpele gerechtjes en afhankelijk voor wat je kiest, maak je het voor 10 tot 25 kinderen. Vorig jaar maakte ik fruitspiesjes en spiesjes met kaas en worst. Dit jaar heb ik de kinderen laten kiezen. De jongste ging weer enthousiast voor de spiesjes met kaas en worst. De oudste wilde nu iets met komkommer en tomaatjes.

De uitdaging zit ‘m erin dat je het leuk presenteert. Het oog van de kinderen wil namelijk ook wat. Hoe leuker het eruit ziet, hoe lekkerder ze het vinden. Het begint dus altijd met een avondje zoeken en ideeën opdoen op Pinterest. En daarna boodschappen doen en zelf aan de slag.

Kookworst in de vorm van sterren

Vorig jaar kocht ik bij de AH kookworst in de vorm van sterren. Om en om een blokje 20161222_171636kaas en een sterrenworstje en bovenop een kerstboomkaasje. De kaas was een beetje hard waardoor hij niet lekker gespiest werd, maar desondanks waren het mooie en lekkere spiesjes. Dat mooi versierd met een kerstslinger neergezet op tafel in de klas en de spiesjes vonden gretig aftrek! Die van dit jaar worden wellicht weer net zo. Lekker makkelijk en de kinderen vinden het heerlijk.

 

20161222_171731Fruitspiesjes

De fruitspiesjes vorig jaar waren wat meer werk. Ik begon met het uitsteken van kerstboompjes uit komkommer en sterren van watermeloen. Daarnaast gebruikte ik druiven, marshmallows en aardbeien. Zo werd het een kerstfiguurtje in de top. Ook dit werden heerlijke spiesjes waar lekker van gesmuld werd.

 

 

De voorbereiding van dit jaar is inmiddels is volle gang. Het avondje Pinterest hebben we al achter de rug. Met name voor de tomaat en komkommer zocht ik nog een leuk idee. Maar die heb ik gevonden! Ik heb al wat inkopen gedaan om de boel weer leuk te presenteren. En dan volgende week de verse boodschappen halen. Volgende week is het dus zover en zal ik je de resultaten van dit jaar showen!

Meer traktatie ideeën vind je onder de categorie kerstdiner op school

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400pinterest2

12 gedachten over “Kerstdiner op school 2016: Kaas/worst spiesjes en fruitspiesjes

  1. Ik heb dit jaar ook de fruit spies die maak ik ook met een marshmallow, aardbei, banaan en druif en daarnaast mini site stokjes. Ik vind die van jullie ook erg leuk gemaakt. Feestelijk.

  2. Jemig wat goed. Ik heb er serieus weinig tijd voor dit jaar. Eerst een blogevent waar ik eerder weg zal gaan (17 uur) en dan ben ik hopelijk om 18 uur vanuit Amsterdam bij school. De man neemt het eerste half uur vanaf 17.30 uur waar, dus ik moet iets maken wat hij zo mee kan nemen naar school. Vorig jaar heb ik soesjes gemaakt, gedipt in zelfgemaakte chocoladesaus en met sprinkels erover heen. Het was geen onverdeeld succes omdat ze echt nog keihard waren (uit de vriezer). Sowieso had ik een paar soesjes in de chocoladesaus laten vallen. Waarvan de druppels bij de sprinkels kwamen. Bakje sprinkels omgestoten en je leest .. het moet vooral makkelijk zijn voor mij 😉

  3. Leuk gedaan, wat ben je hier handig in! Ik vind het altijd een drama, eigenlijk moet ik mezelf gewoon aanleren als eerste op de lijst te staan met stokbrood en smeersels. Is altijd goed én kan niet misgaan 😀

  4. Pingback: Kerstdiner op school 2017 | Blogsbyingrid

  5. Pingback: Kindvriendelijke recepten voor de kerst en winactie - Mama Scrapelle

  6. Pingback: Traktatie voor het kerstdiner op school | Blogsbyingrid

  7. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Traktatie met fruitBlogsbyingrid

Geef een reactie