Traktatie met fruit

Traktatie fruit in bamboe zakjesTrakteren. Het is soms best lastig weer eens wat nieuws te bedenken. En natuurlijk hebben ze op school het liefste dat je gezond trakteert. En soms moet je ook rekening houden met allergieën van andere kinderen. Anne en ik wilden deze keer iets trakteren wat gezond is en wat iedereen in haar klas mocht hebben. Dat betekende geen snoep, maar ook geen noten, pinda’s of chocolade. Dus kozen we voor fruit. En dan nog bedenken hoe we het gingen presenteren.

De voorbereiding en boodschappen

20191107_220310359350158760058517.jpgWe kozen dus voor fruit. Ik wilde geen fruitspiesjes maken, want dat hadden we al vaker voor het kerstdiner gedaan. Dus we wilden wat anders verzinnen om het fruit leuk te presenteren. Op internet vond ik een leuk serveerplateau van bamboe voor 20 houten puntzakjes. Omdat Anne in een klas met 30 kinderen zit, hadden we er twee nodig. Bij de Action kocht ik bamboe zakjes en bamboe prikkers. De avond voordat Anne trakteerde kocht ik lekker vers fruit: appel, mandarijn, blauwe en witte druiven en aardbeien.

De traktatie maken

De volgende ochtend maakten we na het ontbijt de traktatie. Alle bamboe zakjes gingen in het serveerplateau. Vervolgens vulden we alle bamboe zakjes met vers fruit. Daarna in alle zakjes een bamboe vorkje. En voor een feestelijk tintje staken we in elk bamboezakje nog een vrolijk metallic paraplu prikkertje. Wij vonden het super feestelijk staan. Anne was helemaal tevreden met haar gezonde traktatie en ging trots naar school.

Meer traktatie ideeën vind je onder de categorie traktaties

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400pinterest2

 

10 gedachten over “Traktatie met fruit

  1. Ziet er erg leuk uit! Al moet ik zeggen dat ik als kind minder blij was geweest met een traktatie van fruit hihi maar toen waren er nog geen regeltjes voor dit 😛

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   TikTok TraktatieBlogsbyingrid

Geef een reactie