Gorges de Pennafort – Avontuurlijk uitje in Zuid Frankrijk

20180804_120509Ga je dit jaar naar de Côte d’Azur (met je kinderen) dan is les Gorges de Pennafort echt een aanrader. Bij toeval gingen we hier de laatste dag van onze vakantie naar toe. En wat was het leuk en hebben we genoten. In deze blog lees je hoe je er komt, waar je rekening mee moet houden en laat ik je onze mooiste foto’s zien.

20180804_121102

De laatste dag van onze vakantie was het niet super mooi weer ’s ochtends. Het was wat bewolkt en nog niet super warm. Dus in plaats van naar het zwembad te gaan, besloten we nog iets te ondernemen. We wilden eerst naar Saint Maxime maar na even zoeken op google kwam ik toevallig les Gorges de Pennafort tegen. Wat een mooie foto’s.  Hier wilden wij ook wel naar toe. Op een haf uurtje rijden van Fréjus vind je dit mooie stukje natuur.

Les Gorges de Pennafort is een kloof in de buurt van het massief de la Colle du Rouet. Je loopt letterlijk door de rivier de Endre. Op internet las ik dat het een wandeling van ongeveer een half uur is naar de waterval en dan dezelfde weg weer terug. Goed schoeisel was wellicht aan te bevelen al kon het ook op blote voeten.

Wij gingen redelijk onvoorbereid op weg. Als route hadden wij alleen gevonden dat je richting Callas moest rijden en dat de ingang van Les Gorges de Pennafort zich halverwege de D25 van Le Muy naar Callas bevindt in de buurt van Hostellerie Les Gorges De Pennafort. Er zou daar een parkeerplaats zijn met een smalle en steile ingang. En toen hield de informatie op en gingen wij op weg.

De route er naar toe vanuit Fréjus is super mooi. Je rijdt door de wijngaarden en ziet langs de weg alleen maar druiven en olijven. Een echt Frankrijk gevoel. De parkeerplaats vonden we makkelijk. Er waren meer mensen die hetzelfde idee hadden deze ochtend. Zo ook een aantal Nederlanders. Maar niemand wist waar je nu precies naar toe moest. Het is ook geen attractie of park dus er staat niks aangegeven. De een liep omhoog en kwam weer terug. De ander had gehoord dat je eerst de weg moest oversteken. Samen liepen we de parkeerplaats af naar beneden en liepen het bos in waar we eigenlijk direct de droge rivierbedding zagen.

Dit was echt super leuk. Naast de rivier was een bospaadje waar je over kon lopen en inderdaad goed schoeisel was wel handig. Hoe verder we kwamen, hoe mooier het werd. Er was water. Er waren rotsen. De kinderen konden heerlijk klimmen en klauteren over de rotsen en door het water en er kon ook gezwommen worden. Na een poosje vonden we een mooi plekje om even uit te rusten. Met het Nederlands stel waarmee we samen liepen, gingen we even zitten. Zij waren zo slim geweest om hun badkleding aan te trekken en eten en drinken mee te nemen. En ze waren zo aardig om met ons te delen. En dat vonden wij super lief want we hadden best dorst gekregen en het was inmiddels ook wat warmer omdat het zonnetje was doorgebroken. De kinderen trokken hun shirt uit en zwommen in hun korte broek. Ook sprongen ze vanaf de rotsen in het koude water.

Dit was echt een super uitje. De meiden gingen slakken zoeken en vonden hele kleine slakjes. Die uiteraard verzameld werden in een bakje en uiteindelijk weer teruggezet werden.

We liepen nog even verder naar de waterval en daarna neem je dezelfde route weer terug. Het was inmiddels al flink warm geworden maar het water waar we door heen liepen was heerlijk verkoelend. We kwamen op een andere plek het bos weer uit: aan de overkant van de parkeerplaats. Op de terug weg in de auto kwamen we langs een supermarkt waar we gauw nog wat drinken en eten hebben gekocht. Daar waren we wel aan toe. We zijn zo blij dat we dit avontuur de laatste dag nog hebben beleefd. Ik vind het ook echt een aanrader. De kinderen genoten optimaal en wij vonden het ook fantastisch.

Hou wel nog even rekening met het volgende als je gaat:

  • het is even zoeken vanaf de parkeerplaats, maar je moet gewoon het bos en dan de rivier(bedding) in lopen
  • doe makkelijk schoeisel aan. Schoenen zou ik afraden omdat je toch echt door water moet. Emma had Teva’s aan. Dat was ideaal. Zelf hadden we slippers aan. Dat kan wel, maar ik zou de voorkeur geven aan Teva’s of waterschoenen zeker voor de kinderen.
  • neem zeker wat te drinken mee. En eten is ook verstandig, Het is best vermoeiend en het kan warm zijn en je moet natuurlijk ook dezelfde weg weer terug klimmen en klauteren.
  • doe badkleding onder je kleding aan en neem eventueel een handdoek mee. Het water is heerlijk koel om in te zwemmen. De handdoek en schone kleren kun je ook in de auto laten liggen. Dan hoef je niet zoveel mee te sjouwen.
  • let op de veiligheid. Wij gingen begin augustus in een droge periode en een lage waterstand. Je moet dit natuurlijk niet doen met een hoge waterstand of kans op onweer.
  • het kost niets, maar er is verder ook niets. Je kunt er niks kopen en er is geen toezicht.

15 gedachten over “Gorges de Pennafort – Avontuurlijk uitje in Zuid Frankrijk

  1. Super leuk he! Ik ben er vorig jaar ook geweest. Het is inderdaad even zoeken, maar als het dan eenmaal gevonden hebt..

  2. Pingback: Zomervakantie al geboekt? | Blogsbyingrid

  3. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Zomervakantie geboekt!Blogsbyingrid

Geef een reactie