Zomervakantie geboekt!

Ik ben een beetje Corona moe. Ik begrijp alle maatregelen zeker wel, maar ben er echt aan toe om leuke dingen te gaan doen. De afgelopen weken en ook komende week zitten we nog in lockdown. De kinderen hebben vakantie maar we kunnen weinig leuks ondernemen. Niet naar het zwembad, de bioscoop of lekker shoppen. Toch gaan we er van uit dat we komende zomer weer lekker op vakantie kunnen. En omdat we het positief inzien en wel zin hebben in iets om naar uit te kijken, gingen we vast op zoek naar een leuke vakantie bestemming. En dat is gelukt. We hebben geboekt!

zomer

Waar gaan we naar toe?

De afgelopen jaren gingen we meestal naar Frankrijk of Italië. We gingen naar het Gardameer, de Côte d’Azur en de Jura. Graag wilden we een keer naar Lago Maggiore, maar daar is niet veel keuze aan campings en vaak is al erg vroeg alles volgeboekt. Tenminste met de wensen die wij hebben. Toch waagden we een poging.

Onze wensen

Wat zijn onze wensen? Welke accommodatie zoeken we? Wat willen we doen op vakantie en welke faciliteiten moeten er op de camping zijn? Er moet uiteraard een leuk zwembad zijn, het liefst met een of meerdere glijbanen voor de meiden. Verder hoeft het niet zo massaal te zijn, maar ook niet te rustig. Een animatieteam en een leuk animatieprogramma ’s avonds vinden we wel leuk.

Parco delle Cascate

Ik vind het ook leuk als we naar het strand kunnen, dus dat moet zeker in de buurt zijn. En dat kan aan zee of aan de Italiaanse meren bijvoorbeeld. Ook vorig jaar in de Jura zaten we aan een mooi meer. Maar we houden er ook van om uitstapjes te maken naar lokale marktjes, leuke steden en dorpjes, haventjes of natuur in de buurt. Eerder zijn we bijvoorbeeld naar een watervallenpark in de buurt van het Gardameer en een kloof met rivierbedding in Zuid-Frankrijk geweest. Zo leuk!

We kiezen meestal voor een stacaravan zodat we van alle gemakken zijn voorzien. Ik heb graag een eigen douche en toilet. Vaak kiezen we voor net iets meer ruimte in een stacaravan met drie slaapkamers. Dan kunnen de meiden kiezen of ze bij elkaar slapen. Daarnaast moet er airco in zitten. Zowel in Frankrijk als in Italië was het erg warm de afgelopen jaren . Die airco had ik niet willen missen!

Geboekt!

Vlak voor de kerstdagen opperde mijn man of we niet al vast een vakantie zouden boeken. Ik was er eigenlijk nog niet zo mee bezig. Ik zat vooral nog in de corona onzekerheid. Maar eigenlijk moet het gewoon kunnen, net als afgelopen jaar. En dus begon ik vast eens rond te kijken en mailde ik met het reisbureau. En het is gelukt. Een camping op slechts 1 km van Lago Maggiore. Met een mooi zwembad en in een mooie stacaravan. In de buurt leuke uitjes, paleizen, natuur en watervallen. Ik heb er nu al zin in! De komende tijd gaan we eens lekker het internet afstruinen voor leuke tips om daar te ondernemen. Ik heb ook al een boekje over Lago Maggiore aangeschaft. Heb jij nog tips? Dan hoor ik ze graag!

zomer flamingo zee

Meer lezen over onze vakanties?

Vakanties Frankrijk

Vakanties Italië

Geef een reactie