Parco delle Cascate: Waterval park in de buurt van het Gardameer – Italië

Parco delle Cascate

Vorig jaar waren wij op vakantie naar Italië. Dit keer zaten we aan het Gardameer. Iemand wees ons op het watervalpark in natuurpark Molina ten noorden van Verona. Een ideaal uitje met de kinderen. Dit leek ons wel wat en dus gingen we op weg.

Bij Molina ligt Parco della Cascate di Molina. In dit natuurpark liggen enkele prachtige watervallen en een prehistorische grot. Er zijn 3 verschillende wandelroutes door de bossen en valleien in het park: de groene, rode en zwarte van respectievelijk een half, een heel en twee uur.

Parco delle Cascate

De zwarte route is het mooist maar ook het zwaarst. Je komt dan langs zeven watervallen, de resten van een watermolen, twee grotten en in de rotsen uitgehouwen kruisen. Op het hoogste punt van de route kom je langs de Pozzo Tonde, een ronde put. Hier heb je een super mooi uitzicht over het park. Vlakbij vind je Grotta delle Tette More (de ‘grot van de zwarte tieten’), waar je tal van dikke en donkere stalactieten kunt bewonderen.

De dag dat wij gingen, had het geregend de avond en nacht er voor. Het was nog niet super warm. Maar door de regen was het heel vochtig en de paden waren glad. Wij liepen de rode route. We hadden onze schoenen aan. Dat is ook aan te bevelen. je loopt over bospaadjes en kiezels, omhoog en omlaag. Slippers zijn niet echt geschikt. Ook is het park niet begaanbaar voor minder validen, een rolstoel of kinderwagen/buggy. Je loopt langs water en kunt over stenen door het water gaan.

Het is een super mooie maar ook best vermoeiende wandeling. Je ziet een hele mooie omgeving met watervallen. Er is een aantal picknickplaatsen waar je even kunt uitrusten en wat kunt eten en drinken. En als toppunt voor de kinderen de schommel naar de waterval.

Hou er rekening mee dat je na een mooie maar vermoeiende tocht weer terug moet lopen naar de parkeerplaats. En die ligt een flink eind verder en hogerop. Het zijn slinger weggetjes die flink bergop gaan. Dat is best afzien, maar gelukkig kun je onderweg een ijsje kopen of even in de schaduw pauzeren. Wat ons betreft is dit een echte aanrader voor wanneer je in de buurt van het Gardameer of Verona verblijft.

Info:

Openingstijden: Hoogseizoen van april-september: 9.00 – 19.30 uur
Entree: 7 euro voor volwassenen en 4,50 euro voor kinderen tot 12 jaar

Kijk voor meer info op: http://www.parcodellecascate.it/

11 gedachten over “Parco delle Cascate: Waterval park in de buurt van het Gardameer – Italië

  1. Pingback: Zomervakantie al geboekt? | Blogsbyingrid

  2. Pingback: Reisgids – Merian live – Gardameer | Blogsbyingrid

  3. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Zomervakantie geboekt!Blogsbyingrid

  4. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Zomervakantie geboekt!Blogsbyingrid

Geef een reactie