Zomervakantie geboekt!

De afgelopen twee jaar zijn we niet op vakantie geweest in de zomer. Maar ondanks dat we nu nog in lockdown zitten, hopen we toch dat we komende zomer lekker op vakantie kunnen. En omdat we het positief inzien en wel zin hebben in iets om naar uit te kijken, gingen we vast op zoek naar een leuke vakantie bestemming. En dat is gelukt. We hebben geboekt.

Waar gaan we naar toe?

Hiervoor gingen we naar Italië en Frankrijk. Lago Maggiore blijft me erg leuk lijken, maar daar is niet veel keuze aan campings en ook deze keer was veel al volgeboekt. Dit jaar wilden we graag de bestemming in 1 dag kunnen bereiken. Daarmee viel het Gardameer en Zuid-Frankrijk dit keer af. Vrienden wezen ons op de Jura in Frankrijk. Een mooie omgeving met meren en natuur. En wat betreft afstand in 1 dag te rijden.

Onze wensen

Wat zijn onze wensen? Wat willen we doen op vakantie en welke faciliteiten moeten er op de camping zijn? Er moet uiteraard een leuk zwembad zijn, het liefst met glijbaan voor de meiden. Verder hoeft het niet zo massaal te zijn, maar ook niet te rustig. Een animatieteam en leuk animatieprogramma ’s avonds vinden we wel leuk; onze meiden zijn gek op de kinderdisco.

Parco delle Cascate

Ik vind het ook leuk als we naar het strand kunnen, dus dat moet zeker in de buurt zijn. Maar we houden er ook van om uitstapjes te maken naar lokale marktjes, leuke steden en dorpjes, haventjes of natuur in de buurt. Eerder zijn we bijvoorbeeld naar een watervallenpark in de buurt van het Gardameer en een kloof met rivierbedding in Zuid-Frankrijk geweest. Zo leuk!

We kiezen meestal voor een stacaravan zodat we van alle gemakken zijn voorzien. Ik heb graag een eigen douche en toilet. Daarnaast moet er airco in zitten. Zowel in Frankrijk als in Italië was het erg warm de afgelopen jaren . Die airco had ik niet willen missen!

Geboekt!

De laatste weken begon ik vast eens rond te kijken. En weer zijn er campings bij die niet meer te boeken zijn in de schoolvakantie. Uiteindelijk hebben we een leuke camping gevonden in de Jura. Een mooie camping aan een meer en met een mooi zwembad. In de buurt leuke uitjes, natuur en watervallen. Ik heb er nu al zin in! De komende tijd gaan we eens lekker het internet afstruinen voor leuke tips om daar te ondernemen. Heb jij nog tips? Dan hoor ik ze graag!

Geef een reactie