Graffiti straatje Gent

Blogsbyingrid Graffiti Straatje Gent

Wij waren laatst in Gent. Ik was nog nooit in deze stad geweest. Gent is een prachtige stad met een historische, Middeleeuwse binnenstad. Veel mooie en indrukwekkende gebouwen en kerken.

We waren er helaas maar een avond, dus onze tijd was beperkt. Ik las op internet over het graffiti straatje. Daar zijn we door gelopen en dat was zo leuk, dat ik het met jullie wil delen.

Graffiti straatje Gent

Het graffiti straatje is eigenlijk een steegje. Het is makkelijk te vinden (Werregaremstraat). Het is begonnen als een tijdelijk project tijdens de Gentse feesten in 1995. Het is een gedoogzone; hier mag graffiti gespoten worden. Er worden prachtige kunstwerken gemaakt. En ik laat je in deze blog foto’s zien, maar de kunst kan dagelijks veranderen. En soms krijgt dit straatje een volledige egale make-over en kunnen er weer volledig nieuwe kunstwerken gemaakt worden.

Wij liepen ’s avonds door het graffiti straatje. Het was er niet druk, maar er waren meer mensen die dit straatje kwamen bewonderen. Wat ik extra leuk vond, was dat er een aantal graffiti artiesten aan het werk was. De verf uit de spuitbussen stonk wel een beetje, maar het was zo mooi om te zien. Een van de graffiti artiesten had een voorbeeld op zijn telefoon en was deze op de muur aan het spuiten. Zo knap!

Wat ons betreft een mooie afwisseling tussen alle historische gebouwen in Gent. Onze meiden waren niet mee, maar toen ik aan hen de foto’s liet zien, waren ze jaloers. Ze hadden graag met ons meegelopen door het Graffiti straatje en deze kunstwerken in het echt en van dichtbij bewonderd.

Geef een reactie