Groene planeet. The green planet

Waarschijnlijk zegt de naam David Attenborough je wel wat. David Attenborough is een Britse bioloog en televisiemaker. Hij is vooral bekend door zijn vele bekroonde natuurdocumentaires, zoals The Green Planet, die door de Britse omroep BBC worden uitgezonden. En nu is er dus ook een boek: Groene planeet. Een prachtig en super leerzaam boek.

Groene planeet. The green planet

De tekst op de achterkant van het boek beschrijft precies hoe het boek er uit ziet en waar het over gaat:

“Recht onder je voeten, en overal om je heen, strijden planten tegen hun vijanden en proberen ze dieren te verleiden om voor hen te werken. Van de boom in het park tot het onkruid tussen de stoeptegels: planten zijn veel bijzonderder dan je op het eerste gezicht zou zeggen – en we zijn afhankelijk van ze, voor iedere ademteug en elke hap voedsel die we binnenkrijgen. Reis mee door tropische regenwouden en over woestijnen, onder water en door bossen, en ontmoet de poep-etende bekerplant, een oogverblindende regenboogrivier, een waterlelie die een keverfeestje houdt, en kijk in de betoverende bek van een venusvliegenvanger.”

Groene planeet. The green planet

Het boek is echt prachtig. Het is helemaal in kleur met mooie en duidelijke tekeningen. In de tekst wordt alles duidelijk uitgelegd. De samenwerking tussen dieren en planten wordt mooi uitgelegd. Natuurlijk komt ook de mens aan bod en wat wij kunnen doen om de dieren en de natuur te behouden. Om er voor te zorgen dat geen dieren uitsterven en planten verdwijnen. Het boek eindigt dan ook met een hoofdstuk over hoe je kunt helpen onze planeet groen te houden.

Waar te koop

Dit mooie, informatieve boek van uitgeverij Lemniscaat kost € 16,99. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bookspot ISBN: 9789047713647.

Dit is een gesponsorde blog met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie