Veldgids Vogels herkennen

Heb je dat ook wel eens. Je ziet een mooie vogel in de tuin. Maar niet een “gewone” mus, merel of mees. Maar wat is het dan wel? Daarbij kan deze handige Veldgids Vogels herkennen je helpen. Ook leuk om samen met de kinderen de verschillende vogels te herkennen. In de tuin, in het bos of tijdens een wandeling in de natuur. Dit handige boek van uitgeverij Deltas neem je makkelijk mee wanneer je op pad gaat.

Veldgids – Vogels herkennen

In dit boek staan wel 100 verschillende vogelsoorten beschreven. Aan de hand van duidelijke kenmerken en gedetailleerde illustraties in kleur leer je vogels op een gemakkelijke manier te herkennen. Zo weet je meteen welke vogelsoort daar in de lucht fladdert, of welke vogel in het voederhuisje op bezoek komt of in de vijver zwemt. Na een korte inleiding volgen er 100 pagina’s met verschillende vogelsoorten en hun kenmerken. Eerst komen de eendachtigen aan bod, dan de hoendervogels en de futen. Ook de reigers, roofvogels, meeuwen en duiven komen aan bod. En uiteraard staan ook de uilen, spechten, mezen en mussen in deze veldgids. En met de prachtige tekeningen en handige feiten over het leven van de vogels is dit een handige gids voor (beginnende) vogelspotters.

Samen met de meiden proberen we de vogels in de tuin te herkennen. We zien een duif. Maar er zijn meerdere soorten duiven. Welke kenmerken heeft deze duif? En welke duif is het dan? En zo gaat het ook met de kraaien en de mezen. Super leuk en super interessant!

Waar koop je “Veldgids – Vogels herkennen”

Dit leerzame boek van uitgeverij Deltas kost € 16,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online bijvoorbeeld via Bookspot (ISBN: 9789044762433).

Geef een reactie