Lezen: Samen klimaatverandering de baas

Duurzaamheid. Goed zijn voor het milieu. Zorgen dat de klimaatverandering gestopt wordt of op zijn minst minder snel gaat. Minder gebruik van plastic. Belangrijke en actuele thema’s. En ook voor kinderen is dit belangrijk. Want hoe eerder ze hier over nadenken en in meegenomen worden, hoe gewoner het voor ze wordt en hoe beter voor hun toekomst. En daar kan dit boek bij helpen. Een boek met een heleboel superheldenmissies om samen de klimaatverandering de baas te worden. Voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar.

De schrijver van Samen plastic de baas en Samen klimaatverandering de baas

De schrijver van Samen klimaatverandering de baas is Martin Dorey. We kenden hem al van Samen plastic de baas. Hij is anti-plastic-campagnevoerder en schrijver van de bestseller No. More. Plastic. Ook is hij oprichter van het Beach Clean Network en de #2minutebeachclean-beweging. Hij is ervan overtuigd dat kleine acties samen een groot verschil kunnen maken. En ook kinderen kunnen hierbij helpen.

Lees ook: Samen plastic de baas

Samen klimaatverandering de baas

Samen klimaatverandering de baas

Van dit boek word je echt enthousiast. Het boek is helemaal in kleur en daar hou ik van. Dat maakt het sprekend en erg leuk. Het boek begint met een inleiding. Daarin staat hoe je een #2minutensuperheld wordt, waarom dit nodig is en hoe je dit boek gebruikt. En dit allemaal in duidelijke en niet te moeilijke taal voor kinderen.

Samen klimaatverandering de baas – de missies

Na de inleiding volgen 16 hoofstukken met missies. Elk hoofdstuk heeft twee of meer 2-minutenmissies. En voor elke missie kun je punten verdienen. De missies zijn niet moeilijk en laten kinderen nadenken over het klimaat en wat je in je dagelijks leven kunt doen om klimaatverandering tegen te gaan. De missies gaan bijvoorbeeld over strijden voor het klimaat in huis, in de keuken, onder de douche, in je kledingkast, op vakantie en op school. Ook termen als duurzaamheid en recycling worden uitgelegd.

Het boek is helemaal in kleur en lekker vrolijk geschreven en geïllustreerd. Het boek heeft 128 pagina’s en is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar. Wat mij betreft is het een aanrader. Het maakt kinderen op een leuke manier bewust van de milieu problematiek en de klimaatverandering en hoe ze hun steentje bij kunnen dragen aan een beter milieu, een groenere wereld en een gezond klimaat.

Waar te koop

Ook benieuwd naar dit boek? Dit boek van uitgeverij de Fontein kost € 15 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld via bookspot. ISBN: 9789026160479


Geef een reactie