Lezen: Samen plastic de baas

Duurzaamheid. Goed zijn voor het milieu. Minder gebruik van plastic. Belangrijke en actuele thema’s. En ook voor kinderen is dit belangrijk. Want hoe eerder ze hier over nadenken en in meegenomen worden, hoe gewoner het voor ze wordt en hoe beter voor hun toekomst. En daar kan dit boek bij helpen. Een boek met een heleboel superheldenmissies om samen plastic de baas te worden. Voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar.

De schrijver van Samen plastic de baas

De schrijver van Samen plastic de baas is Martin Dorey. Hij is anti-plastic-campagnevoerder en schrijver van de bestseller No. More. Plastic. Ook is hij oprichter van het Beach Clean Network en de #2minutebeachclean-beweging. Hij is ervan overtuigd dat kleine acties samen een groot verschil kunnen maken. En ook kinderen kunnen hierbij helpen.

Samen plastic de baas

samen plastic de baas

Van dit boek word je echt enthousiast. Het boek is helemaal in kleur en daar hou ik van. Dat maakt het sprekend en leuk. Het boek begint met een inleiding. Daarin staat hoe je een #2minutensuperheld wordt, waarom dit nodig is en hoe je dit boek gebruikt. En dit allemaal in heldere, duidelijke en niet te moeilijke taal voor kinderen. Ook wordt een aantal regels uitgelegd. Zo laat je kapot glas of naalden liggen en haal je er een volwassenen bij. Bij twijfel, raap het niet op. Kinderen gaan dus aan de slag voor het milieu maar wel op een veilige manier.

Samen plastic de baas – de missies

In de eerste missie wordt uitgelegd welke soorten plastic er zijn. Het zachte plastic en hardere plastic, goed en slecht plastic en welk plastic te recyclen is en bijvoorbeeld blijft drijven op water. Super interessant. In totaal zijn er 16 hoofstukken met missies. Elk hoofdstuk heeft twee of meer 2-minutenmissies. En voor elke missie kun je punten verdienen. De missies zijn niet moeilijk en laten kinderen nadenken over (het gebruik van) plastic.

plastic afval

Het boek is helemaal in kleur en lekker vrolijk geschreven en geïllustreerd. Het boek heeft 128 pagina’s en is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar. Wat mij betreft is het een aanrader. Het maakt kinderen op een leuke manier bewust van de milieu problematiek en hoe ze hun steentje bij kunnen dragen aan een beter milieu en een groenere wereld.

Waar te koop

Ook benieuwd naar dit boek? Dit boek van uitgeverij de Fontein kost € 15 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld via bookspot. ISBN: 9789026160462


1 gedachte op “Lezen: Samen plastic de baas

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Lezen: Samen klimaatverandering de baasBlogsbyingrid

Geef een reactie