Plastic vrij scheren met een Green Blade scheermesjes abonnement

Scheren. De meeste van ons scheren zich regelmatig en houden van een gladde huid. Ik ook. Ik gebruikte altijd een scheermesje van de bekende merken en op vakantie nam ik vaak wegwerpmesjes mee. Handig maar niet echt milieuvriendelijk. Toen ik hoorde over de duurzame scheermesjes van Green Blade was ik dan ook nieuwsgierig. En dus ben ik ze gaan testen. In deze blog vertel ik je alles over Green Blade en mijn ervaring met de Green Blade scheermesjes.

Over Green Blade

In 2021 is Green Blade opgericht. Het doel van Green Blade is om mensen ervan bewust te maken dat er alternatieven zijn voor de plastic producten, zoals scheermesjes, die ze dagelijks gebruiken. Recyclen van plastic is natuurlijk goed, maar stoppen of verminderen van het gebruik van plastic is nog beter! Hoe meer mensen zich hiervan bewust worden, hoe beter. En door het gebruiken van de scheermesjes van Green Blade draag je ook je steentje bij aan een beter milieu.

Het Green Blade scheermes

Bij Green Blade is bewust gekozen voor scheermessen gemaakt van messing in plaats van plastic. Green Blade gebruikt daarnaast verwisselbare, roestvrijstalen mesjes die je dubbelzijdig kunt gebruiken. Het scheermesje is uitgerust met extra beveiliging, waardoor de kans op snijwondjes minimaal is.

Green Blade gebruikt dus messing in plaats van plastic. Als je kijkt naar de milieu-impact van plastic en messing, is plastic veel schadelijker. Het duurzame alternatief voor plastic is dan ook messing. Messing is bestand tegen langdurig gebruik en is perfect om eindeloos te worden gerecycled. Messing is een metaal dat licht is en goed te vormen is, maar ook erg sterk. Hierdoor kan messing worden gebruikt voor veel verschillende doeleinden en dus ook voor scheermessen.


Het gebruik van een Green Blade scheermes

Bij Green Blade sluit je een scheermesjes abonnement af. Je ontvangt het messing scheermeshouder met een aantal lossen scheermesjes. Je kunt zelf kiezen of je per maand 4 of 8 scheermesjes wilt ontvangen. De producten zijn 100% vrij van plastic en passen gewoon door de brievenbus. Zo worden ook de uitstoot en de kosten laag gehouden.

Het scheren met een Green Blade scheermesje is even wennen. Het scheermes ziet er net even wat anders uit. Bij je eerste bestelling ontvang je per mail ook een uitgebreide instructie, super handig! De belangrijkste tip is: voorzichtig beginnen en wennen aan je nieuwe scheermesje. Eigenlijk was ik zo gewend. Het mesje scheert heel makkelijk. Je moet alleen even de juist hoek vinden hoe je het mesje op de huid zet. Niet te hoog, want dan raakt het scheermesje je huid niet en worden er geen haartjes weggeschoren. Maar ook niet te schuin want dan kun je je huid beschadigen. Ik begon met mijn benen, lekker veilig. Maar ook oksels en bikinilijn zijn prima te scheren met dit mesje.

Ik vind de scheermesjes van Green Blade een mooi initiatief. Goed voor jezelf en goed voor het milieu, want zo kun je plasticvrij scheren. Scheermesjes van Green Blade kunnen zowel door vrouwen als mannen gebruikt worden. Een abonnement op Green Blade scheermesjes heb je al vanaf € 6,99 per maand. Je ontvang dan 4 mesjes per maand. Kies je voor 8 mesjes per maand, dan betaal je € 8,99. En je kunt zelfs een halfjaar abonnement cadeau geven voor € 35.

Heb jij al eens nagedacht over duurzaam scheren?

6 gedachten over “Plastic vrij scheren met een Green Blade scheermesjes abonnement

  1. Wat een geweldig initiatief en wat een mooie mesjes!! Scheren ze net zo glad als bijvoorbeeld een Fusion Gillette mesje?

  2. Ik vind initiatieven op het gebied van duurzaamheid altijd positief al zou ik dit niet zo snel afsluiten. 4 per maand vind ik best veel en niet nodig. Bovendien gebruik ik het liefst van die strips.

  3. Ik zou zelf niet snel een abbo afsluiten voor een scheermes. Maar deze klinkt wel goed. Ik vind een scheermes met daarin een beschermlaagje voor het scheren zelf heel erg fijn.

Geef een reactie