Grootste online kerstshow brengt leerlingen bij elkaar 

De kerstviering is dit jaar voor veel scholen anders dan normaal. Een kerstdiner is door de avond lockdown niet mogelijk. Ouders mogen niet aanwezig en klassen mogen niet gemengd worden. Ales moet coronaproof. Bij onze meiden is gekozen voor een kerstontbijt. Doordat veel klassen en kinderen in quarantaine zitten, lijkt samen kerst vieren verder weg dan ooit. En dat is zo jammer, want het is zo’n mooi en gezellig feest en een mooie afsluiting van het jaar samen met je klas.

Een gezamenlijk initiatief van schooltheater.be en kindertheater.nl, maakt dat kerst toch een groot feest zal worden. In deze blog vind je meer informatie en een kortingscode voor scholen.

De grootste online kerstshow van België en Nederland

Onder de noemer ‘De grootste online kerstshow van België en Nederland’ brengen drie artiesten een serie van live voorstellingen in het klaslokaal en in de huiskamer. Daardoor kunnen zowel kinderen die thuis in quarantaine zitten, als de leerlingen in de klas samen meegenieten van het kerstfeest. De voorstelling is speciaal voor kinderen in de basisschool leeftijd, dus voor iedereen van 4 tot 12 jaar. Zowel op vrijdag 17 en donderdag 23 december zal elk uur een interactieve voorstelling live gestreamd worden.

In de line-up van de dagen zitten shows voor de onderbouw en bovenbouw. Zo zal Jo De Rijck op donderdag 17 december optreden met zijn show ‘Schaapjes tellen’ optreden voor de onderbouw en voor de bovenbouw met ‘Magie van Kerst’. Ook Tijl Damen heeft meerdere shows op deze dag voor de onder- en bovenbouw. 

Op 23 december treedt Tijl Damen met een spetterend muzikale show, afgewisseld door buikspreekster Lydia Zwart en haar poppentheater.

Elk uur een voorstelling

De grootste online kerstshow van België en Nederland is een samenwerking tussen Kindertheater.nl en Schooltheater.be. Om het voor de scholen makkelijk te maken is er elk schooluur een voorstelling. Zo kunnen de juffen en meesters makkelijk een voorstelling in hun eigen programma invoegen. Zo kunnen de shows bijvoorbeeld ook bekeken worden tijdens het kerstontbijt op school. 

Op deze manier, in de eigen klasbubbel of zelfs thuis in quarantaine kunnen de kinderen toch samen zijn. Dit kerstfeest wordt in de intieme klassfeer beleeft en tegelijk met duizenden kinderen gedeeld. Heerlijk toch dat gevoel van verbondenheid en saamhorigheid. Zo worden we er nog eens aan herinnerd dat we in deze bijzondere tijd niet alleen zijn. Want Corona, het afstand houden, de avond lockdown en alle andere maatregelen hebben toch best veel impact, zeker voor kinderen. Maar met de grootste online kerstshow kunnen ze er samen een mega gezellige en spetterende kerst van maken.

Inschrijven en 50% korting!

Meer informatie, zoals de artiesten en het programma met alle voorstellingen per dag vind je op de website: www.kindertheater.nl/de-grootste-online-kerstshow-van-nl-be. Daar kun je je ook inschrijven. Elke voorstelling is super interactief en misschien komt jouw klas straks ook online in de uitzending. Als je jouw school / klas / leerlingen inschrijft, krijg je toegang tot alle streams. Normaal kost dit € 2 (incl. BTW) per leerling. Met de kortingscode ingridkerst2021 betaal je slechts € 1 (incl. BTW) per leerling.

Dus of die kerstvakantie nu een weekje eerder gaat beginnen of niet. Onze meiden hebben vrijdag 17 december een foute kerst party op school. Ook daar past een leuke voorstelling bij. Met dit leuke initiatief kun je toch met je klas voor een mooie afsluiting zorgen in kerstsfeer. En dat voor slechts 1 euro per kind!

Geef een reactie