Halloween

 

Halloween is een feest dat we eigenlijk vooral uit Amerika kennen. Maar ook in Nederland wordt het steeds meer gevierd en worden er steeds meer Halloween feesten gegeven. Maar wat is Halloween nu eigenlijk en hoe vieren wij het? En welke kleding past daarbij?

Wat is Halloween eigenlijk voor feest?

Halloween is een feestdag die traditioneel vooral in Ierland, Engeland, Amerika en Canada gevierd wordt. Inmiddels wordt het feest ook steeds populairder in Nederland en andere Europese landen.

Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen of kloppen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes. De kinderen roepen trick or treat, waarbij de keuze wordt gegeven tussen slachtoffer van een plagerijtje worden (trick) of iets lekkers (treat, meestal snoep) geven. De bewoners geven de kinderen meestal dan snoepjes. Daarnaast worden er steeds meer Halloween feesten gegeven. De een nog enger dan de ander.

Halloween bij ons in de buurt

20171015_170509Wij vieren niet echt Halloween. Bij ons in de buurt zijn wel enkele Halloween activiteiten zoals Halloween in Hertme (26 oktober 2019) , Halloween in de Waarbeek, en een leuke Halloween koopzondag (27 oktober 2019) bij ons in het dorp met diverse leuke (kinder)activiteiten. Vorig jaar zijn wij ook naar de Halloween koopzondag geweest. De kinderen uiteraard verkleed. Ze konden in het dorp geschminkt worden en een pompoen uithollen. Het was mooi weer en mede daardoor een topdag.

 

Verkleden met Halloween

Het leukste aan Halloween is natuurlijk het verkleden in iets angstaanjagends. Maar niet te eng natuurlijk. 20171015_154047Emma had vorig jaar een leuk skelettenjurkje aan met een diadeem van duivelsoren. En iedereen kreeg een echt Dracula gebit. Dat vonden de meiden helemaal geweldig. Zag er heel eng uit en ze lieten iedereen schrikken.

Anne had een mooie heksenjurk aan met een kleurige heksenhoed. En uiteraard heeft een Heks een echte heksenbezem nodig! En ze hebben zich allebei mooi laten schminken in het dorp. Zo was de verkleedpartij helemaal geslaagd.

Lees ook: Halloween traktatie

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

 

 

23 gedachten over “Halloween

  1. De laatste jaren zie je echt een opmars aan Halloween. Ook in de win kels. Dat speelt een grote rol, denk ik. Leuk dat je meer artikelen gaat plaatsen. Ik ben benieuwd.

  2. De winkels liggen tegenwoordig steeds meer vol met spullen, dus ik verwacht dat het hier ook wel groter wordt. Ook als je naar de evenementen kijkt in bijv. pretparken zie je dat die momenteel helemaal in die stijl zijn. Wel leuk! Ben benieuwd hoe dit zich verder in NL zal aan uitpakken.

  3. Pingback: Halloween traktatie | Blogsbyingrid

  4. Pingback: Winactie: Kaartjes voor Hotel Arena’s Halloween Film middag | Blogsbyingrid

  5. Pingback: Griezelige doeboeken voor kinderen | Blogsbyingrid

  6. Pingback: Halloween bloghop 2018 | Blogsbyingrid

  7. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Halloween traktatieBlogsbyingrid

  8. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Lezen: De avonturen van Lily, Lars & Lola – HalloweenBlogsbyingrid

Geef een reactie