Heb jij al eens een Access Bars behandeling gehad?

Tegenwoordig hoor je veel over mindfullness, ontspanningsoefeningen en ook Access Bars behandelingen. Ik kende het niet, maar toen ik me er in verdiepte, werd ik wel nieuwsgierig. Een Access Bars behandeling is er voor iedereen, jong of oud, die behoefte heeft aan rust en ruimte in het hoofd. Dus toen ik de kans kreeg om een Access Bars behandeling te ondergaan, maakte ik meteen een afspraak.

Wat is een Access Bars behandeling?

Een Access Bars behandeling is een energetische behandeling en is voor iedereen die behoefte heeft aan rust en ruimte in het hoofd. Het kan zijn dat je gewoon een moment van ontspanning wil. Maar het kan ook zijn dat je af wil van stress gerelateerde klachten. Access Bars zijn drukpunten die door en rondom het hoofd lopen en daar worden al onze gedachten, ideeën, overtuigingen, emoties en houdingen opgeslagen.

Je hoofd maar ook je lijf is als het ware een harde schijf waar je alles opslaat wat je in je leven meemaakt. Maar net als bij een telefoon of computer kan die harde schijf (bijna) vol raken. En een harde schijf die vol is of veel negatieve en blokkerende informatie bevat, is belastend en kan je belemmeren in je ontwikkeling.

Bij een Access bars behandeling wordt deze harde schijf “opgeruimd”. En zeker in de drukke maatschappij waarin we tegenwoordig leven, is het fijn als je weer een beetje in balans komt.

Onderzoek heeft uitgewezen dat mindfulness en Acces Bars een positief effect kunnen hebben op je leven. Beiden zijn bijvoorbeeld effectief bij piekeren, slapeloosheid, stress, concentratieproblemen, onzekerheid, migraine, pijn en vermoeidheid.

De werking van een Access Bars behandeling klinkt eigenlijk heel logisch en dus was ik wel benieuwd wat een Access Bars behandeling voor mij zou doen. Want als iemand met een eigen zaak, een gezin, een huishouden en een sociaal leven is het soms moeilijk om de balans en rust te vinden.

Hoe gaat een Access Bars behandeling in zijn werk?

Tijdens de Access Bars behandeling lig je ontspannen met je kleren aan en eventueel onder een deken op een massagetafel. In wisselende combinaties worden alle 32 drukpunten (access bars) op je hoofd licht aangeraakt. Door deze punten, in verschillende combinaties, zachtjes aan te raken, ontlaadt alle informatie die daar ligt opgeslagen.

De Access Bars hebben elk hun eigen gebied, bijvoorbeeld tijd & ruimte, communicatie, creativiteit, controle, seksualiteit, verdriet, vreugde en nog meer. Door een Access Bars behandeling ontstaat er meer rust in je hoofd, komt er ruimte en ontspanning in je lijf en creëer je nieuwe mogelijkheden. 

Hoe was mijn eerste Access Bars behandeling?

Ik vond het best een beetje spannend die Access Bars behandeling. Ik ben nogal een perfectionist en heb graag de controle. En zou dat nou echt werken zo’n Access Bars behandeling? Toch was ik ook benieuwd hoe ik een Access Bars behandeling zou ervaren en wat ik tijdens en na zo’n behandeling zou voelen.

Ik kon lekker ontspannen liggen op de massagetafel. Wel merkte ik dat ik erg gefocust was of wat er ging gebeuren en wat ik daarbij zou voelen. Zoals ik al zei heb ik graag zelf de controle. Tijdens de behandeling voelde ik van alles bij het aanraken van de drukpunten. De ene keer kreeg ik een zwaar gevoel, bij een ander drukpunt leek het of er van alles door mijn lichaam stroomde, een soort golven. Ook werd ik wat moe en wat trillerig. Maar alles kan en alles mag, niks is fout. Iedereen ervaart dit anders. Zo kunnen je darmen gaan rommelen, kunnen je benen of armen licht gaan trillen, kun je koude rillingen (kippenvel) of een prikkelend gevoel krijgen en sommige mensen vallen zelfs (bijna) in slaap. De behandeling duurt tussen de 45 en 75 minuten.

Na de behandeling was ik moe. Toch sliep ik die nacht wat onrustig en voelde me ook wat onrustig. Gelukkig werd dat daarna minder.

Hoe lang werkt een Access Bar behandeling?

De uitwerking van een Access Bars behandeling duurt ongeveer drie tot vier weken. Het effect van een Access Bars behandeling merk je soms direct. De verandering na een Access Bars behandeling is soms heel subtiel merkbaar, en soms kan het direct al grote merkbare verschillen teweeg brengen. Bijvoorbeeld omdat je ineens beter kunt slapen, of omdat je merkt dat rustiger is in je hoofd. En soms voel je helemaal niks na een Access Bars behandeling. Maar een Access Bars behandeling zet altijd iets in beweging. In sommige gevallen is het niet meteen cognitief merkbaar en voel je alleen een gevoel van de lichamelijke ontspanning. Elke Access Bars behandeling is uniek en kan dus verschillende resultaten hebben.

Na de Access Bars behandeling voelde ik me moe, alsof ik een zware klus had geklaard. Ook sliep ik die nacht wat onrustig en voelde me ook wat onrustig. Gelukkig werd dat na enkele dagen minder. Na een week of twee had ik juist het gevoel dat ik rustiger in mijn hoofd was. Ondanks dat het eigenlijk heel druk was, met een verhuizing van ons bedrijf, de kinderen die weer begonnen met school en sport en Anne die op de middelbare school startte, voelde ik toch een soort rust en kon ik ’s avonds ontspannen.

Herhaling zorgt ervoor dat je de voordelen van de Access Bars behandeling vasthoudt en verder uitbreidt. Je zorgt er als het ware voor dat je harde schijf verder opgeschoond wordt en schoon blijft. Misschien ga ik wel een keer per maand voor een Access Bars behandeling. En dan ben ik benieuwd of ik de tweede keer minder gefocust ben en misschien wel meer ontspannen.

Ik onderging de Access Bars behandeling bij praktijk Praktisch NIKS. Op deze website vind je ook meer informatie.

Geef een reactie