Lezen: Politie niet betreden – Kater

Met de kinderen die ouder worden, kom ik ineens in aanraking met de jeugd thrillers. En ik kan je zeggen. Ik hou er van. Zoals de serie Politie niet betreden.

Eerder kon je al blogs van andere titels van deze serie lezen. En nu het boek: Politie niet betreden – Kater Ook al zo spannend!

Politie niet betreden – Kater

Op de achterkant van het boek staat al een voorproefje van wat je gaat lezen:

Wie vermoordde Chloë?
Tijdens hun vakantie woont Teddy in het huis van haar oppasfamilie. Samen met haar vriendin Chloë geeft ze er stiekem een feest, maar dat loopt volledig uit de hand.
De dag na het feest wordt Chloë dood gevonden in het bos. Vermoord! Iedereen is verdacht. Wie heeft het gedaan? En wie stuurt die enge berichtjes met Chloë’s telefoon?

Politie niet betreden – Kater

Dat klinkt als een super spannend boek. Het is een jeugdthriller. Maar deze spannende thriller is geschikt voor jongeren vanaf ongeveer 13 jaar.

Margje Woodrow heeft al meerdere jeugd thrillers geschreven maar dit is de eerste die ik van haar las. Ze heeft een levendige, vlotte schrijfstijl. Je wordt al snel meegenomen in het verhaal. Ze weet het verhaal enorm realistisch en van deze tijd te maken. Het verhaal is geschreven vanuit Teddy, de beste vriendin van Chloë, waarmee ze besluit een feest te geven in het oppashuis. Ze hebben een hechte vriendengroep die allemaal een eigen en uniek karakter hebben en die je echt leert kennen. Het boek heeft korte hoofdstukken en leest daarmee lekker makkelijk weg. Je leest het in één ruk uit. Het feestje dat gegeven wordt loopt nogal uit de hand. En de volgende dag krijgt Teddy geen contact met Chloë. Dan blijkt het lichaam van Chloë gevonden te zijn en is de politie erbij betrokken. En dan wordt het verhaal pas echt spannend. Want er zijn geheimen binnen de vriendengroep en er worden enge WhatsApp berichtjes ontvangen. Het is echt een verhaal waarin je meegesleept wordt dat je niet los kan laten voordat je weet wie Chloë vermoord heeft en waarom. Tot het einde toe blijft het boek spannend en ben je benieuwd naar de dader en het motief. Het plot is verrassend en ook knap uitgewerkt.

Het boek is erg leuk om te lezen en is met recht een thriller te noemen. Toch vind ik de leeftijd vanaf 13 jaar best jong. In het boek (en op het feestje waar het verhaal mee begint) komen drugs, alcohol en seks best wel uitgebreid aan bod. Ik kan niet goed inschatten hoe oud de hoofdpersonen moeten zijn, maar het feit dat er bier, wijn en tequila wordt gedronken, lijkt me dat ze ouder dan 13 zijn. En dan twijfel ik of dit boek aansluit bij de belevingswereld van 13-jarigen. Een paar jaar ouder zou misschien beter passen. Maar verder is het boek echt een aanrader.

Je kunt deze je jeugdthriller niet alleen op papier lezen, maar ook luisteren in de vorm van een podcast (op spotify).

Waar te koop

Ook benieuwd naar dit boek? Dit boek van uitgeverij de Fontein kost € 16,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld via bookspot. ISBN: 9789026164019


Geef een reactie