Lezen: Bureau speurneus en het eilandmysterie | Jozua Douglas

Dit keer een nieuw deel van Bureau Speurneus van Jozua Douglas. Bureau speurneus en het eilandmysterie is al weer het derde deel in deze leuke serie. De boeken zijn geschikt voor lezers vanaf ongeveer acht jaar.

Bureau speurneus en het eilandmysterie

Bureau speurneus en het eilandmysterie is het vervolg op Bureau speurneus en de boekenmaffia en Bureau speurneus en de junglebende. Maar het boek is ook los te lezen. Uiteraard zijn Lev de Bruin en zijn vader weer de hoofdpersonen in dit boek. En vergeet niet: ‘Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. staat voor: Sublieme Puike En Uitmuntende Resultaten Na Echt Uitstekend Speurwerk.

Bureau Speurneus en het eilandmysterie

Het eerste hoofdstuk van dit boek gaat over complotten. Meneer de Bruin gelooft namelijk sinds kort in complotten. En dan zien ze op tv een item over de vermiste Hans Grietje. Hans Grietje wordt al een jaar vermist. Hij verdween spoorloos van het eiland Wiermonnikoog. Zijn verdwijning is een mysterie, maar meneer De Bruin weet precies hoe het zit: het is een complot van de regering en dat zal hij wel even bewijzen. Lev weigert mee te gaan, maar als zijn vader zelf ook verdwijnt móét hij wel in actie komen. Samen met zijn vrienden probeert hij te ontdekken wat er met zijn vader en met Hans Grietje is gebeurd.

Ook dit is weer een super leuk boek om te lezen. Het is grappig en reuze spannend, maar het boek heeft ook een serieuze ondertoon. Met hoofdstukken over complotten en nepnieuws bijvoorbeeld. Naar aanleiding van een eigen ervaring met complottheorieën, complot denken en zelfs bedreigingen, schreef Jozua Douglas dit boek. Met dit verhaal wil hij kinderen op een luchtige en grappige manier bewust maken van de gevaren van complot denken. Maar gelukkig is het boek daarnaast vooral leuk om te lezen!

Dit spannende boek heeft ruim 200 pagina’s en is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar. Op de pagina’s staat best veel tekst, maar gelukkig staan er regelmatig leuke zwart wit illustraties bij.

Meer lezen van Jozua Douglas? Keesie Kippenkop – De rioolridder en Ufo alarm

Waar te koop?

Dit leuke boek van uitgeverij De Fontein kost € 16,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bookspot. ISBN: 9789026166167.

Geef een reactie