Natuurlijke cosmetica zelf maken

Tegenwoordig smeren we van alles en nog op wat op onze huid en in ons haar. Maar wist je dat heel wat voedingsmiddelen heilzame eigenschappen hebben waardoor ze een uitstekende vervanging zijn voor commerciële cosmetica? Zo maakte Anne laatst samen met een vriendin een scrub met onder andere honing en suiker. Veel meer cosmetica recepten vind je in dit boek van uitgeverij Deltas.

Natuurlijke cosmetica zelf maken

Van sommige voedingsmiddelen weet je misschien wel dat ze ook als verzorgingsmiddel voor je huid of haar lekker kunnen zijn. Als je verbrandt, kun je komkommer of yoghurt gebruiken ter verkoeling. En de bladeren van witte kool werken genezend bij een borstontsteking. Maar er is nog zoveel meer. Ontdek in dit boek hoe je zelf natuurlijke cosmetica kunt maken met ingrediënten uit de keuken. Honing, ciderazijn, banaan, avocado, cacao, olijfolie, eieren, komkommer… ze zijn niet alleen lekker en voedzaam, ze doen ook wonderen voor je huid en haar. In dit boek vind je maar liefst 50 snelle recepten om je natuurlijke schoonheid nog beter uit de verf te laten komen. Maak met een beperkt aantal ingrediënten die je altijd in huis hebt 100% natuurlijke shampoos, peelings, lotions en maskers. Handig, goedkoop en ecologisch.

Lees ook: Weet jij welke ingrediënten er in jouw shampoo zitten?

Natuurlijke cosmetica zelf maken

Het boek heeft na een inleiding drie verschillende hoofdstukken: gezicht, lichaam en haar. De kinderen vinden het helemaal geweldig. Zelf gezichtsmaskers maken met bijvoorbeeld banaan of groene thee. Maar ook lotions voor de gevoelige huid, de vette huid of tegen acne. Voor het lichaam peelings met grapefruit of citroen, maar ook badzout met sinaasappel. En voor je haar niet alleen voedende maskers maar ook droogshampoo met cacao.

Het boek heeft ruim 100 pagina’s met 50 verschillende cosmetica recepten. De recepten zijn duidelijk uitgelegd. Er staat duidelijk bij welke ingrediënten er nodig zijn en hoe je het maakt. Ook staat er bij hoe je het gebruikt en bij elk recept staat een mooie foto.

Lees ook: Weet jij welke ingrediënten er in jouw deodorant zitten?

Waar te koop?

Ook enthousiast geworden? Dit leuke boek van uitgeverij Deltas kost € 18,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online bijvoorbeeld via Bookspot (ISBN: 9789044761870).

Dit is een gesponsorde post met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie