Het bizarre bottenboek

Boeken met leuke feitjes en leerzame weetjes vind ik erg leuk. En dit is zo’n boek: Het bizarre bottenboek.

En niet alleen over de botten in het menselijk lichaam, maar ook over botten van dieren. Super leuk en reuze interessant.

Het bizarre bottenboek

Het-bizarre-bottenboek

Wat weet jij eigenlijk van botten? In dit boek zie je de grootste, kleinste en meest bijzondere botten ter wereld. En je krijgt antwoord op interessante vragen:

– Waar zijn botten van gemaakt?

– Wat is het grootste bot op aarde?

– Hoe kunnen vogels met botten vliegen?

– Hebben haaien botten?

Met dit boek neem je een kijkje in het lichaam van mensen en dieren en ontdek je hoe botten van vorm verschillen en leer je hoe we dankzij deze botten kunnen overleven.

Dit boek staat vol met interessante weetjes en je leert wat ieder skelet uniek maak. Wist je dat haaien, walvissen en slangen nog botjes hebben die vroeger poten waren? Dat vogels holle botten hebben en dat hun eieren dezelfde mineralen bevatten als hun botten? Dat meer dan de helft van de menselijke botten zich in de handen en voeten bevindt? Met dit boek word je een bottenexpert en leer allerlei weetjes over botten.

Het boek heeft 48 pagina’s en bestaat uit verschillende, kleine hoofdstukken. In het eerste hoofdstuk wordt uitgelegd wat botten eigenlijk zijn en in het tweede hoofdstuk worden dierenskeletten behandeld. Daarna volgen hoofstukken per dier(soort) en ook een hoofdstuk over de mens.

Het boek is helemaal in kleur en ziet er super mooi uit. Een leuk en informatief boek voor kinderen vanaf ongeveer negen jaar.

Het-bizarre-bottenboek

Dit leuke boek van uitgeverij Lemniscaat kost € 14,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online bijvoorbeeld via Bookspot (ISBN: 9789047713104).

Geef een reactie