Het gi-ga-geweldige puzzel en spelletjes boek

9200000112406168
Regelmatig kom je op mijn blog een leuk puzzelboek of doeboek voor de kinderen tegen. En met de vakantie in het vooruitzicht zijn dit soort boeken wat mij betreft onmisbaar. Van uitgeverij Deltas is het gi-ga-geweldige puzzel en spelletjes boek. Een dik boek boordevol raadsels, puzzels, woordzoekers, doolhoven en nog veel meer!

Het gi-ga-geweldige puzzel en spelletjes boek

Dit boek heeft 168 pagina’s met heel veel verschillende puzzels. Kraak de code, sudoku’s,  woordraadsels en zoekplaatjes. De ene puzzel wat makkelijker dan de andere. En uiteraard staan de oplossingen achterin. Met dit boek ga jij je niet vervelen in de vakantie. En ben je benieuwd hoe moeilijk de puzzels zijn? Zoek dan maar eens naar de paarse vis op de omslag!

Welke leeftijd

Omdat op het boek zelf niet staat voor welke leeftijd het geschikt is, hebben we eerst even door het boek gebladerd om te kijken hoe moeilijk de puzzels waren. Sommige puzzels kan Emma met haar bijna zeven jaar prima maken. Maar sommige puzzels zijn nog te moeilijk. Sommige puzzels zijn (varianten op) zoek de verschillen of doolhoven. Dat lukt Emma wel alleen. Voor andere puzzels moet je de tafel van vijf kennen. Dat leer je pas in groep 4 en kan Emma nog niet. Maar met een beetje hulp en uitleg (tellen in stappen van vijf) komt ze er wel. De puzzel met hoofdsteden van de wereld is zelfs voor Anne een uitdaging. Maar het moet ook niet te makkelijk zijn. Er moet een beetje uitdaging in zitten. Zelf denk ik dat vanaf acht jaar een mooie leeftijd is voor dit boek.

Waar te koop

Dit leuke boek van uitgeverij Deltas heeft een advies verkoopprijs van € 9,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij bol.com (ISBN:9789044755015).

Dit is een gesponsorde post met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

 

7 gedachten over “Het gi-ga-geweldige puzzel en spelletjes boek

  1. Haha ja hetzelfde als Nicole, doet me denken aan mijn jeugd. Ik vloog elke zomer in mijn eentje naar mijn oma en kreeg dan zo’n dik puzzelboek mee voor in het vliegtuig. Ik was helemaal in mijn nopjes tijdens de vlucht 🙂

  2. Ook ik heb zulke boekjes regelmatig gekregen onderweg naar Spanje. Altijd heerlijk om even niet naar de weg te kijken en even bezig te zijn. De hoofdsteden van de wereld is ook wel moeilijk hoor 🙂

  3. Hele handige boekjes om mee te nemen op reis. Ik maakte ze soms ook zelf voor de kinderen. Dan printte ik puzzels uit, kleurplaten en persoonlijke foto’s. Daar waren ze er altijd blij mee!

Geef een reactie