Het onmisbare camping kookboek

Op vakantie wil je natuurlijk lekker eten. Maar elke dag uiteten hoeft nou ook weer niet, Op de camping heb je vaak een kleine keuken, beperkte (opberg)ruimte en weinig kookgerei. Heel anders dan thuis. Hoe zet je dan toch een lekkere en gevarieerder gerecht op tafel? Dit kookboek van uitgeverij Deltas staat vol goede tips: creatief, lekker en verassend.

Het onmisbare camping kookboek

Dit boek begint, na een korte inleiding, met de voorraad die je altijd mee kunt nemen in je kampeerkeuken. Denk hierbij aan verschillende kruiden en specerijen maar ook bijvoorbeeld suiker, olie, azijn en uien. Daarna volgen de hoofdstukken per eetmoment. Eerst recepten voor het ontbijt, dan snacks voor tussendoor, gevolgd door snelle voedzame gerechten, lekker samen grillen en snelle zoetigheid voor ’s middags. Het boek sluit af met een hoofdstuk over zero waste koken op de camping, Dus gebruik maken van wat je hebt en zo min mogelijk verspilling. En tenslotte 10 tips om ontspannen te koken op de camping.

Het-onmisbare-campingkookboek

De recepten in dit kookboek zijn duidelijk beschreven met een ingrediëntenlijst, de bereidingstijd en natuurlijk een mooie foto van het gerecht. Bij de ingrediënten zie je in een oogopslag welke ingrediënten je vanuit je voorraad kunt gebruiken en voor welke ingrediënten je even naar de supermarkt moet.

Er staan verschillende soorten gerechten in, met vlees, vis, maar ook vegetarisch. Ik heb zeker een aantal lekkere recepten gezien om een keer te maken. Wat mij betreft, is dit ook een leuk kookboek om te hebben of cadeau te geven aan iemand die graag gaat kamperen en houdt van lekker maar ook makkelijk eten.

Waar te koop?

Ook enthousiast geworden? Dit leuke boek van uitgeverij Deltas kost € 19,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online bijvoorbeeld via Bookspot (ISBN: 9789044764000).

Geef een reactie