Een bezoek aan Corpus – een reis door de mens

Blogsbyingrid Corpus - een reis door de mens

Afgelopen week waren wij een aantal dagen op Center Parcs Zandvoort. Vanuit daar gingen we naar Corpus – een reis door de mens – in Oegstgeest. Na ongeveer een half uurtje vanuit Zandvoort kwamen we aan bij Corpus. We hadden online tickets gekocht en waren mooi op tijd. We kregen een koptelefoon en toen kon de reis door de mens beginnen.

Een bezoek aan Corpus – een reis door de mens

In het eerste gedeelte van de reis door de mens beleef je in een klein uurtje een spectaculaire reis door de mens. Je start in de knie. Daarna krijg je een stukje voorlichting over de bevruchting, spermacellen en eicellen en de groei van een baby in de baarmoeder. Je komt vervolgens in een heleboel delen van je lichaam tijdens deze reis. Zo kom je door je oor, je oog, je hersenen, je darmen en je hart. Je maakt in het 5D-harttheater een duizelingwekkende ‘reis’ als rood bloedlichaampje, ademt mee in de longen, loopt rond in de mond en springt op de tong,

Een bezoek aan Corpus – een reis door de mens

Na een klein uurtje eindigt de reis door de mens. Maar je bezoek aan Corpus is dan nog niet voorbij. Want daarna is er nog mijn Corpus, een interactief gedeelte. Verdeeld over een aantal verdiepingen vind je heel veel informatie, spelletjes en tests die te maken hebben met het menselijk lichaam. En steeds komt de boodschap terug om te zorgen voor een gezond lichaam door gezond te leven, veel te bewegen, verantwoord te eten en mentaal weerbaar te zijn. Je kunt hier ook een leuke en leerzame speurtocht doen (het formulier hiervoor koop je bij de kassa voor € 1,50). In dit interactieve deel mag je zo lang of kort verblijven als je zelf wilt. Een gemiddeld bezoek aan Corpus duurt in totaal ongeveer 2,5 uur. 

Een bezoek aan Corpus – een reis door de mens

Toen wij naar Corpus gingen kostte een ticket € 21,95 per persoon. Daar komen eventuele parkeerkosten van € 7,50 nog bij. Ook kochten we de speurtocht voor € 1,50 aan de kassa.

Onze meiden waren 11 en 12 toen we Corpus bezochten. De adviesleeftijd voor een bezoek aan Corpus is vanaf 6 jaar. Ik kan me voorstellen dat het voor jonge kinderen leuk is, maar ook ingewikkeld. Ik denk dat jonge kinderen het vooral leuk vinden wat ze allemaal zien en doen, maar dat de informatie soms te moeilijk voor ze is. Het interactieve gedeelte is dan wel weer erg leuk. Onze meiden vonden het erg leuk en interessant. En ze wisten ook al het een en ander over het menselijk lichaam dat ze op school hebben geleerd.

Na afloop kom je terug in de hal waar ook een klein winkeltje is, waar je onder andere leerzame boeken over het menselijk lichaam kunt kopen. Ik vond het leuk om te zien dat wij al een aantal van deze boeken hebben. Maar ik heb ook nog enkele interessante andere boeken gezien.

Lezen over het menselijk lichaam?

Lezen en leren: Zo werkt het menselijk lichaam

Het kleine piemelboek

Het vrolijke vaginaboekje

Lezen en leren: Adams anatomie

Lezen en leren: Ontdek de ongelofelijke wereld van het menselijk lichaam

Lezen en leren: Zo werkt het menselijk lichaam

1 gedachte op “Een bezoek aan Corpus – een reis door de mens

  1. Pingback: Een paar dagen Zandvoort en omgeving vanuit Center Parcs ZandvoortBlogsbyingrid

Geef een reactie