Het vrolijke vaginaboekje

Je hebt al meerdere blogs kunnen lezen over de puberteit, seksualiteit, ongesteld worden en de week van de lentekriebels. Omdat het soms voor jou of je kind lastig kan zijn om hierover te praten, is het fijn een goed en informatief boek hierover te hebben. Deze keer een erg leuk boekje: Het vrolijke vaginaboekje. Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer negen jaar.

Het vrolijke vaginaboekje

Van de tekst op de achterkant van dit boek moest ik glimlachen:

Heb jij een vagina? Dan is dit hét boek voor jou. Heb je er geen, maar wil je er wel meer over weten? Ook dan zit je hier goed, want in ‘Het vrolijke vaginaboekje’ lees je alles over vagina’s. Menstruatie, seks, kinderen krijgen: het komt allemaal aan de orde. En het boek staat ook nog eens vol met grappige vaginafeitjes en -fabeltjes. Dus wil je alles weten over de vagina, zoek dan het antwoord in Het vrolijke vaginaboekje.

Dit boekje is lekker luchtig geschreven. Na een voorwoord van de schrijver gaat het eerste hoofdstuk over hoe we de vagina noemen. En dat in een interview vorm met twee meiden van 12 jaar. Maar het gaat ook over masturberen en over jongens. Het tweede hoofdstuk is juist een interview met twee jongens van 12 jaar en gaat over de vagina en menstruatie. Leuk om te lezen hoe jongens en meiden hier over denken.

Blogsbyingrid Het vrolijke vaginaboekje

De volgende hoofdstukken zijn niet meer in interview vorm, maar zijn juist informatief. De hoofdstukken gaan over de clitoris, vagina feitjes zoals de G-spot, menstruatie, masturbatie, piemels en de kuisheidsgordel. Het boek eindigt met een hoofdstuk met vragen en antwoorden en een woordenlijst.

Het boek is informatief, maar luchtig en met eenvoudige bewoordingen geschreven. In het boek staan ook veel leuke en grappige, maar ook informatieve illustraties, allemaal in kleur.

Het vrolijke vaginaboekje

Ik vind het een erg leuk boekje. Het leest heel makkelijk weg en je kind kan er veel informatie in vinden over de vagina. En het boek is leuk geïllustreerd en volledig in kleur. Dat maakt het lezen ook leuk. Er worden zaken besproken die je als kind misschien niet meteen aan je ouders wil stellen. In het boek vind je duidelijke antwoorden en staan ook antwoorden en voorbeelden van andere kinderen in. En als ouder weet je wat je kind leest. Dat is anders dan wanneer ze online informatie gaan opzoeken.

Lees ook: Je dochter voor het eerst ongesteld en dan?

Waar te koop

Ik ben echt heel enthousiast over dit boekje! Het boek heeft bijna 80 pagina’s en is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Het vrolijke vaginaboekje kost € 12,99. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij bol.com of Bookspot ISBN: 9789025752941.

Het kleine piemelboek

En er is ook een versie over de piemel: Het kleine piemelboek. Ook het kleine piemelboek kost € 12,99. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij bol.com of Bookspot  ISBN: 9789025736996.

Geef een reactie