Het kleine piemelboek

Je hebt al meerdere blogs kunnen lezen over de puberteit, seksualiteit, ongesteld worden en de week van de lentekriebels. Omdat het soms voor jou of je kind lastig kan zijn om hierover te praten, is het fijn een goed en informatief boek hierover te hebben. Deze keer een erg leuk boekje: Het kleine piemelboek. Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer negen jaar.

Het kleine piemelboek

Van de tekst op de achterkant van dit boek moest ik glimlachen:

Heb jij een piemel? Dan is dit hét boek voor jou. Heb je er geen, maar wil je er wel meer over weten? Ook dan zit je hier goed, want in ‘Het kleine piemelboek’ lees je alles over kleine en grote piemels, rechte en kromme piemels en piemels met en zonder haar. Ook historische en heilige piemels en piemels van dieren komen aan bod. Dus vraag je je af of jouw piemel wel normaal is of ben je bang dat-ie niet goed werkt, zoek het antwoord dan in Het kleine piemelboek.

Dit boekje is lekker luchtig geschreven. Na een voorwoord van de schrijver gaan de volgende hoofdstukken over heilige testikels, pikante piemelverhalen en piemelfeiten. Ook is er een hoofdstuk in interview vorm met drie jongens van 12 jaar en verderop met drie meiden van dezelfde leeftijd. Leuk om te lezen hoe zij over piemels denken.

Blogsbyingrid Het kleine piemelboek

De volgende hoofdstukken zijn niet meer in interview vorm, maar zijn juist informatief. De hoofdstukken gaan bijvoorbeeld over naaktheid, hygiëne en masturbatie. Daarna volgt een hoofdstuk met vragen en antwoorden van kinderen. Daarna volgen nog hoofdstukken over onder andere condooms, hoe dieren het doen en tenslotte een woordenlijst.

Het boek is informatief, maar luchtig en met eenvoudige bewoordingen geschreven. In het boek staan ook veel leuke en grappige, maar ook informatieve illustraties, allemaal in kleur.

Het kleine piemelboek

Ik vind het een erg leuk en informatief boekje. Het leest heel makkelijk weg en je kind kan er veel informatie in vinden over de piemel. En het boek is leuk geïllustreerd en volledig in kleur. Dat maakt het lezen ook leuk. Er worden zaken besproken die je als kind misschien niet meteen aan je ouders wil stellen. In het boek vind je duidelijke antwoorden en staan ook antwoorden en voorbeelden van andere kinderen in. En als ouder weet je wat je kind leest. Dat is anders dan wanneer ze online informatie gaan opzoeken.

Lees ook: Je dochter voor het eerst ongesteld en dan?

Waar te koop

Ik ben echt heel enthousiast over dit boekje! Het boek heeft bijna 80 pagina’s en is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Het kleine piemelboek kost € 12,99. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij bol.com of Bookspot ISBN: : 9789025736996.

Het vrolijke vaginaboekje

En er is ook een versie over de vagina: Het vrolijke vaginaboekje. Ook het vrolijke vaginaboekje kost € 12,99. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeel bij bol.com of Bookspot ISBN: 9789025752941

Geef een reactie