Een natuurlijke tuin aanleggen

Wij hebben een tuin met gras en een border, Ik hou wel van planten en bloemen in de tuin. Een beetje kleur ook, daar word je vrolijk van. Ook hebben we twee vlinderstruiken. Niet alleen die struiken vind ik mooi, maar ook de vlinders die er op af komen. Nou heb ik er niet echt verstand van. Welke planten doen het goed op welke plek en welke planten zijn een voedingsbron voor dieren? Daarom is dit boek van uitgeverij Deltas zo handig met een heleboel inspiratie en praktische tips.

Een natuurlijke tuin aanleggen

Wij hebben een tuin met een gazon en een border. Daarnaast zitten onze konijnen in de tuin (in een ren) en hebben we een aantal bomen, aan de zijkant klimop, aan de voorkant een beukenhaag en aan de zijkant ook nog twee vlinderstruiken. In de border staat van alles. Een aantal vaste planten en struiken en in het voorjaar zetten we er vaak wat eenjarige planten tussen. De grond in onze tuin is vrij nat. Dat vinden niet alle planten en bloemen fijn. Gelukkig staan in dit boek een heleboel tips.

Blogsbyingrid Een natuurlijke tuin aanleggen

Dit boek heeft vier hoofdstukken. Na een korte inleiding gaat het tweede hoofstuk over ontwerp ideeën en combinaties met inheemse wilde planten. Er wordt aandacht besteed aan de standplaats, zonnige of juist schaduwplekken en ook natte bodems. Erg interessant om te lezen en leuk om ideeën op te doen voor planten die het in onze tuin goed zouden moeten doen.

Het tweede hoofdstuk gaat over de verzorging gedurende het hele jaar. Hoe en wanneer doe je aan bodemverbetering en bemesting? Wat kun je waar zaaien en wanneer is het beste moment daarvoor?

Het vierde hoofdstuk is een hoofstuk over inheemse wilde planten, bomen en struiken, vaste planten en meer. Op elke pagina staan twee planten met hun kenmerken zoals groei, bloemen en vruchten, standplaats en welke soort tuin er het beste bijpast. Met duidelijk uitleg en foto’s is dit een handig naslagwerk.

Blogsbyingrid Een natuurlijke tuin aanleggen

Achterin het boek staat nog een handig register waar je alles in kunt opzoeken. Het boek heeft meer dan 100 pagina’s met tips en inspiratie voor je tuin. Wat mij betreft een aanrader.

Lees ook: Mijn tuin een paradijs voor dieren

Waar te koop?

Ook enthousiast geworden om met je tuin aan de slag te gaan? Dit leuke boek van uitgeverij Deltas kost € 25,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online bijvoorbeeld via bol.com of Bookspot (ISBN: 9789044763997).

Geef een reactie