Hoe zit jij in je vel? Emotiedagboek voor kinderen

hoezitjijinjevel

Emotiedagboeken voor kinderen zijn er in vele soorten. Vaak zijn de dagboeken best wel richtinggevend voor kinderen met steeds dezelfde vragen en weinig ruimte voor tekst, tekeningen en eigen invulling. Dit dagboek van Online Veerkracht Academie laat juist veel ruimte voor eigen invulling aan de hand van enkele situatieschetsen. Daarnaast is er ruimte voor tekeningen en het plakken van bijgevoegde stickers met emoties en personen.

Hoe zit jij in je vel?

Kinderen beleven dingen soms anders of intenser dan wij. En soms is het fijn om dan de dingen van je af te kunnen schrijven. En als ouder om samen met je kind op een luchtige manier een gesprek aan te gaan over gevoelens en emoties. In dit dagboek kunnen kinderen op hun eigen manier die ervaringen, gevoelens en emoties omschrijven en opschrijven. Niet alleen hoe situaties verlopen, maar ook hoe ze zich voelen en welke emoties ze opmerken of oppikken bij anderen. Het boek bevat onder andere situatieschetsen om samen met of door je kind in te vullen. Zo worden voor elke situatie de volgende vragen gesteld:

 • Wat is er aan de hand?20200604_1515107137036887524593607.jpg
 • Ik voelde mij toen zo:
 • Wie waren er nog meer bij?
 • …en hoe denk ik dat zij zich voelden?

Deze vragen staan centraal in dit dagboek. Je kind kan zijn gevoelens van zich af schrijven of tekenen en kan gebruik maken van de stickers achterin het dagboek. Er zijn stickers met personen (man, vrouw, jongen, meisje) en emoties (bang, boos, blij, verdrietig). De stickers zijn in zwart en wit en kunnen ingekleurd worden. Zo kunnen ze helemaal persoonlijk gemaakt worden. En zijn je stickers op, dan kun je uiteraard nieuwe bestellen.

Dit dagboek biedt jouw kind de gelegenheid om emoties of ervaringen te delen, zowel leuke als minder leuke situaties. Leuke situaties zijn mooi om bij stil te staan, terwijl voor minder leuke situaties juist begrip ontstaat in plaats van frustratie. Als ouder kun je het dagboek samen met je kind invullen. Zo is het voor een ouder een speelse manier om te anticiperen op de belevingswereld van je kind. De situatieschetsen in het dagboek worden afgewisseld met kleurplaten en ruimte voor eigen tekeningen. Denk aan een tekening van een huis en de ruimte om je eigen huis te tekenen, het tekenen van je familie, je school, je lievelingsdier en nog veel meer.

Lekker van je af schrijven

Hoezitjijinjevel?

Onze meiden hebben allebei een emotiedagboek. Vooral Emma schrijft er graag in. Ook is zij helemaal enthousiast over het dagboek en de bijbehorende stickers. Ze heeft het hele dagboek al doorgebladerd en de kleurplaten bekeken. Ook de stickers vindt ze erg leuk. Ze kon er ons eigen gezin van maken. Het invullen van het dagboek zet ook echt toe tot nadenken over situaties. Samen met Anne heeft ze bijvoorbeeld haar gevoelens over een ruzie tussen hun beiden besproken. Dat was erg leuk om te zien.

Wanneer je dit boek besteld, krijg je tevens toegang tot exclusieve content die specifiek gaat over het omgaan met en bespreekbaar maken van emoties bij (hooggevoelige) kinderen. Denk aan interessante artikelen en trainingen, zoals de training “in gesprek met je kind“.

Online veerkracht academie

veerkracht

Hoe zit jij in je vel? Emotiedagboek voor kinderen is een boek van Online Veerkracht Academie. De persoon hierachter is Veerle. Zij verzorgt onder andere trainingen en coaching, ook voor kinderen en jong volwassenen. Veerle is geboren in 1995. Ze heeft al van jongs af aan een zesde zintuig én is hooggevoelig. Naast haar eigen ervaringen heeft ze kennis opgedaan in haar opleidingen ervaring als verpleegkundige en is ze in opleiding tot pedagoog. Naast de wetenschappelijke studies is ze gecertificeerd hsp-begeleider. Meer info vind je op de website van Online Veerkracht Academie.

 

Win een emotiedagboek voor kinderen

Wil jij ook zo’n mooi emotiedagboek voor je zoon of dochter? Dan kun je er hier eentje winnen! Wat moet je doen?

Deze winactie is gesloten. De winnaar is: Aafke Kok-Lobbes

Waar te koop

Het emotiedagboek voor kinderen is een mooi, dik dagboek met bijna 200 pagina’s. Het dagboek kost € 19,95 en is verkrijgbaar bij Online Veerkracht Academie of bijvoorbeeld bol.com (ISBN 9789090329031).

Dit is een gesponsorde post met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.


6 gedachten over “Hoe zit jij in je vel? Emotiedagboek voor kinderen

 1. Ja, ik doe graag mee voor dit emotiedagboek voor kinderen.
  Mijn zoontje is nu bijna 5 jaar. Is echt een gevoelskindje, dus zou geweldig zijn!

 2. “Ja, ik doe graag mee voor dit emotiedagboek voor kinderen”. 
  Voor mijn dochter van 9 jaar ze is echt een gevoelige kind en als ze iets kwijt moet raken aan mama schrijft ze het liever op papier dan praten,dus dit boekje zou echt geweldig zijn voor haar om haar emoties erin kwijt raken😊

 3. Ja, ik doe graag mee voor dit emotiedagboek voor kinderen. Dit lijkt mij wel iets voor mijn oudste, ben benieuwd.

 4. Ja, ik doe graag mee voor dit emotiedagboek voor kinderen. Ik zou het graag met ons zoontje invullen, hij wordt 7 <3

 5. Ja, ik doe graag mee voor dit emotiedagboek voor kinderen, mijn zoontje wordt 6 en ik denk dat we dit samen kunnen doen dmv gesprek, tekeningen, foto’s en de stickers.

 6. Ja ik doe graag mee voor dit emotiedagboek voor kinderen. We zitten nu in therapie met onze zoon om zijn onze buien beter te kunnen begrijpen. Wat fijn als hij dat dan hier in zou kunnen schrijven.

Geef een reactie