Lezen en leren: Het menselijk lichaam

Educatieve boeken vind ik zelf altijd erg leuk. Deze keer waren we op zoek naar een educatief boek voor de meiden over het menselijk lichaam. We zochten een boek dat niet te kinderachtig is, maar zeker ook niet te moeilijk. We kozen Het menselijk lichaam, het superleuke infoboek boordevol flapjes.

Het menselijk lichaam

Leren over het menselijk lichaam is super interessant. Ook voor kinderen. Dit boek is helemaal van dik karton en daarom ook geschikt voor jongere kinderen om in te kijken en te lezen. Het boek heeft 17 pagina’s over het menselijk lichaam. Het boek begint met het ontstaan van de mens. Bij elk weetje is een flapje dat je open kunt doen en dan zie je een plaatje en extra informatie. Daarna volgen twee pagina’s over hoe je lichaam werkt. Dan volgen de botten en de spieren en de spijsvertering. Ook wordt aandacht besteed aan de zintuigen, de hersenen en de ademhaling. Het boek eindigt met twee pagina’s met wonderlijke weetjes en moeilijke woorden.

Wij vinden het een erg leuk boek. Het is alleen moeilijk in te schatten voor welke leeftijd het echt geschikt is. Bij het boek wordt aangegeven dat het geschikt is voor kinderen vanaf 6 jaar. Door de harde kaft en pagina’s van karton lijkt het ook een boek geschikt voor jongeren kinderen. Maar de inhoud is best moeilijk. Kinderen van zes jaar moeten wel voorgelezen worden en persoonlijk denk ik dat sommige dingen echt nog te moeilijk zijn voor kinderen van een jaar of zes. Kinderen vanaf een jaar of zeven kunnen dit boek zelf lezen maar zullen af en toe wat hulp of uitleg nodig hebben.

Het boek begint met het ontstaan van de mens. Er wordt gesteld dat apen, mensapen en mensen allemaal zijn ontstaan uit de eerste primaten. Daar zijn de meningen over verdeeld. Sommige mensen denken daar anders over en willen ook hun kinderen daar anders in opvoeden.

Het boek bevat veel informatie maar is niet volledig. Dat kan ook niet in een boek van slechts 17 pagina’s. Ik had het leuk gevonden als ook meer botten in je lichaam getoond en benoemd werden. De werking van het hart komt niet aan bod. Ook dat vonden wij jammer.

Waar te koop

Dit leerzame boek van uitgeverij Deltas kost € 22,50 en zijn verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bol.com. ISBN: 9789044741438.

Deze post bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

1 gedachte op “Lezen en leren: Het menselijk lichaam

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Lezen en leren: Ontdek de ongelofelijke wereld van het menselijk lichaamBlogsbyingrid

Geef een reactie