IK HARTJE DE WERELD

Toen ik dit boek van uitgeverij Lemniscaat zag, dacht ik: “Wauw, wat een groot boek (het boek is maar liefst 37x27cm) en wat mooi!”

Zoals de kaft al zegt: “Een feest van landen, zeeën, planten, dieren en mensen rond de hele wereld. En dat vind ik zo leuk voor de kinderen. Leren en lezen over de wereld en wat voor moois er buiten ons dorp, ons land en buiten Europa te vinden is. En als je het boek dan openslaat, kom je in een waanzinnige mooie wereld terecht.

Een feest van landen, zeeën, planten, dieren en mensen rond de wereld

Ik hartje de wereld is echt een super mooi boek. Het boek is helemaal in kleur en staat vol mooie illustraties. Het boek begint met een hoofdstuk over de werled. Over land en oceanen en de dieren die daar leven. Maar ook over de lucht en de vogels al over alle mooie kleuren die te vinden zijn op onze planeet en wat deze kleuren betekenen. Ook komen de bewoners van onze planeet met hun verschillende klederdrachten aan bod. Al vond ik het plaatje van Zweden best wel op de Nederlandse klederdracht lijken. Maar Zweden blijkt dus een soortgelijke klederdracht te hebben en juist het gele schortje is typisch Zweeds.

Ook komen geweldige gebouwen aan bod zoals de windmolens in Nederland, maar ook Paaseiland en Taj Mahal. Vervolgens al het lekkere eten zoals Italiaans ijs, Pavlova en Sushi. Vervolgens zie je hoe de mensen allemaal wonen. Denk aan hutten, gekleurde huizen en moddertorens.

Na al dat moois komen de verschillende werelddelen aan bod. Bijzondere dieren in Noord-Amerika, de jungle van Zuid-Amerika, de mooie natuur in Europa, de woestijn in Afrika, het wild in Azië, bizarre beesten in Australië en het ijs in Antarctica.

Naast heel veel illustraties staan er ook veel leuke weetjes in het boek. Hoeveel landen heeft Europa, hoeveel mensen wonen er en hoe groot is Europa eigenlijk? In dit boek wordt onze wereld super mooi, kleurrijk en divers in beeld gebracht op papier.

Ik vind het echt een mooi en leerzaam boek. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf negen jaar. Maar uiteraard kun je het ook samen lezen met jongere kinderen. Ik denk dat jongere kinderen het ook erg leuk vinden.

Lees ook: Voor elkaar gemaakt

Waar te koop

Dit leuke en leerzame boek van uitgeverij Lemniscaat is begin september 2021 verschenen.

Het boek heeft 88 pagina’s en is helemaal in kleur.

Het boek kost de eerste 3 maanden € 19,99, daarna € 24,99, en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij AKO. ISBN: 9789047712763.

Sinterklaasfolder 2020

Dit is een gesponsorde blog met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

SHARE THIS:

Geef een reactie