Lezen: Voor elkaar gemaakt

Voor elkaar gemaakt: Bijzondere samenwerkingen in de natuur. Een mooi boek uit Lemniscaat Natuurlijk! dat je laat kijken, ontdekken en je verwonderen over de rijkdom van onze planeet. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar.

Voor elkaar gemaakt: Bijzondere samenwerkingen in de natuur

Het helpt als je vrienden hebt. Dat geldt niet alleen voor ons mensen, maar ook in de natuur. Vrienden kunnen je leven redden. Ze kunnen roofdieren wegjagen, parasieten verwijderen of er zelfs voor zorgen dat je je beter kunt voortplanten.
In dit mooie boek reis je mee door bossen, woestijnen, oceanen en jungles en ontdek je hoe dieren en planten zich op de meest bijzondere manieren aan elkaar hebben aangepast en met en voor elkaar leven. 
In dit boek staan super mooie prenten van Georgina Taylor en lees je over de meest fascinerende samenwerkingen in de natuur.

In dit boek leer je alles over de innigste relatie die de natuur kent: symbiose. Bij symbiose zijn twee of meer verschillende organismen volledig op elkaar afgestemd. Na een kort inleiding hierover, is het boek verdeeld in vier hoofdstukken:

  • in het bos
  • onder de golven
  • op de vlakten
  • tussen de bladeren
Voor elkaar gemaakt Bijzondere samenwerkingen in de natuur

Op elke pagina staat een samenwerking tussen verschillende dieren. Naast duidelijke uitleg staat het boek vol mooie illustraties in kleur. Met mooie helder kleuren en details. Kinderen kunnen het boek zelf lezen, maar door de mooie tekeningen is het boek zeker ook geschikt als voorleesboek voor kleinere kinderen. Lemniscaat Natuurlijk! biedt boeken voor kinderen die gek zijn van de natuur, graag in bomen klimmen, op blote voeten buiten rennen, in plassen springen, naar beestjes zoeken, met de vogels meezingen, sneeuwvlokken proeven en sterren tellen.

Waar te koop

Dit leuke boek van uitgeverij Lemniscaat heeft 64 pagina’s en is helemaal in kleur. Het boek kost € 14,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bol.com. ISBN: 9789047712718.

Dit is een gesponsorde blog met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

1 gedachte op “Lezen: Voor elkaar gemaakt

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   IK HARTJE DE WERELDBlogsbyingrid

Geef een reactie