Kamerplanten stekken

Ik hou wel van bloemen en planten. Ook in huis hebben we verschillende planten. En wat is er nou leuker dan zelf kamerplanten stekken. Zeker wanneer planten te groot worden, is het leuk om er stekjes van te maken. Zo heb je zelf weer een nieuwe plant of kun je iemand anders blij maken. En hoe je dat stekken zelf doet, dat lees je in dit handige boek van uitgeverij Deltas.

DIY | Kamerplanten stekken

Zelf kamerplanten stekken is een snelle en budgetvriendelijke manier om meer groen in huis te halen. Eigenlijk is het heel eenvoudig. Je knipt een stukje van je favoriete kamerplant af, zet het in water, wacht tot het stekje wortels aanmaakt, zet het in een pot en voor je het weet heb je een nieuwe plant.

Céline, bekend van de blog en Instagrampagina I do it myself, legt je in dit handige boek met gedetailleerde beschrijvingen en foto’s uit hoe je de meest voorkomende kamerplanten kan stekken. Daarnaast geeft ze je ook tips over de plaatsing en de verzorging van je planten.

Blogsbyingrid kamerplanten stekken

Zelf vind ik het ook erg leuk om kamerplanten te stekken. Het makkelijkste vind ik planten waarvan je de wortelkluit kunt delen of waarvan je een uitloper kunt afknippen, zoals de pannenkoekenplant. Interessant om te lezen vond ik dat je ook planten hebt waarbij je onder of juist boven een knoop moet knippen en zelfs planten die je kunt stekken met alleen bladeren.

Blogsbyingrid kamerplanten stekken

Planten stekken is ook leuk om met de kinderen te doen. Zo zien ze zelf hoe de stekjes groeien, wortels krijgen en weer als nieuwe plant in een pot kunnen worden gezet. Wij hebben inmiddels ook al wat plantjes gestekt en weggegeven aan vrienden. En met dit boek vol handige tips gaan we zeker nog meer van onze kamerplanten stekken.

Waar te koop?

Ook enthousiast geworden om zelf kamerplanten te stekken? Dit leuke boek van uitgeverij Deltas kost € 12,50 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online bijvoorbeeld via Bookspot (ISBN: 9789044761344).

Dit is een gesponsorde post met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie